Таман ги израснав ноктите до некоја пристојна должина, пола ми се скршија, а другите ги скратив.Сега такви си се излакирани со проѕирен лак...Морам да ставам гелни нокти
Моите нокти? Моментално се скоро сите со различна должина и плачат за турпија. Лакот изгребан, и тој за ацетон плачи. И мене ми се плачи кога си ги гледам
Исто! Само што мене едниот нокт, тој првиот, сеа моментално ми се крши од корен.. за една недела ќе ми се докрши.. лакот ме мрзеше да го бришам (а беше целиот исполупен) и сеа ставив одозгоре (и уште бетеер станаа нерамни) и ми се плаче, а неам баш ни ацетон.. Така да сеа ќе одам да си мијам коса.. па ваљда ќе ми падне од лакот малце. Буквално вакви ми беа (и плус црвени) само на рацете. И ова мрзам кога ми се случува.
воопшто не водам некоја нега на моите нокти. Порано од време на време се лакирав ама па многу брзо ми се луштеше лакот и ме мрзеше на секои 3 дена да се лакирам па сега ништо не им ставам. А и мали ми се големи ми растат само двата мали прста и многу лесно ми се кршат ноктите-.-
Сега си ги сркатив до корен. Ко кебапчиња ми сееее. Но, минатиот пат кога ги скратив до корен некако по издржливи ми беа, и подолго ми траеа. И сеа се се ежам. гррр. Се што ќе фатам. Ги измив со 2 шампона за коса, со еден за тело, со прашак и со сапун. Не вреди, ќе треба да поминат поише дена за да ми помине чудниот фат.
Јас ептен на розево удрив Еве моментално бебешка розе боја ми се налакирани Занемарете го квалитетот на сликата, со мобилен е ..
http://www.fashioncraz.com/spring-2011-nail-art-designs/ не се мојте но изгледа некој од нив може и да биде во скоро време... Инаку да кажам дека моментално ми се до корен пресечени и дечко ми ми ставаше темно син лак!!( морам да го пофалам одличен беше јес да морав после да бришам лак од месото ама е суперишка)
Интересни се Миме. Ова се палците? На сите нокти имаш такви бисерчиња? На темава - не знам што им се случи на моиве, се кршат ко луди. Кратки ми се сега, а обично ми се маааалку подолги, нејќам долги нокти.
мојте нокти се жива катасрофа многу ми се кршаат а и башка ги грицкам ставив и вештачки ама ништо ве молам за помош како да ги средам
Јас ја правев техниката со сунѓерче. Искрено не сум многу воодушевена, ама нека постојат некој ден- поради маката
еве ги за овие денови моите ноктиња. почнувам да се учам да се шлакам и овие две бои ми се први со тенко четче па се спремам да купам уште многу се заразив