Од пред неколку дена. Едната рака ми е кремаста иако изгледа бела, до камерата од компјутер е (Miss Selene 10. Другата црвена (Miss Selene 142) И сегашните ми се метал боја само неможев да ги доловам убаво колку толку може се гледаат Инаку лакот е Olivia 02 не знам како испаднала ваква боја, одамна ми е и не е мешан со друг лак, бидејќи никогаш немам мешано лакови. Спојлер
Имам многу неквалитетни нокти-кршливи и расцветани во слоеви,сум пробала со лимон да ги мачкам,но краток е ефектот,некој лек?
Френч (трет ден одкако ми се налакирани, но дури денес ги сликав) Мои се ноктињава, а позадната е затемнета од оправдани причини Конечно си купив специјални лакови за француски, па да ги испробам.
имаш разни витамински лакови за зацврстување на нокти,во авон се околу 150ден. изгледаат нешто слично на овa: Спојлер -да не бидам офф топик еве нешто од мене(се извинувам за квалитето на сликава):
Ништо посебно, ама сепак многу ми се свиѓа, некако и дава женственост на раката а не трошиш ни малце труд напор и време. И јас вака си ги направив пред малце
Жива катастрофа, по кршливи и слаби не ми биле у живот, со оваква боја лак http://www.vampyvarnish.com/wp-content/uploads/2009/09/RGB-Slate.jpg
Моите нокти се ужасни. Не ги грицкам фала богу, ама баш ми се грозни. Таман малку ќе пораснат и морам да ги кратам поради вежби - анатомија, грозно ми е да имам долги нокти а треба да пикам раце во лешови.