Вакви ми беа деновиве. Кога немам инспирација го земам сунгерчето во рака Бледо розово и зелено..ме потсетуваат на нешто летно, свежо
Обични се, намачкани со еден слој прозирен лак. Ѓоа ќе ги одмарам од јаките летни бои и шарите. Ми се свиѓаат вака, многу нежно ми изгледаат
Неможам да ставам слика моментално ми се со црвен јак лак наракирани, а утре планирам да им правам нешто само ке видиме што ке испадне
во исчекување на вечерва и на средувањето... моментално имаат само аура лак за зацврстување... ама нема ни Ц од цврсто ...
Ехх да имав нокти..Обожавам да ги грицкам кога има некоја критична ситуација ..И многу се нервирам ради тоа..Све пробав и лак за нокти флор-мар и некои за мачкање со грд вкус ама тие миеш раце и одма го снемува тоа ...Имате ли некој совет вие?
Јас имам, трк на пазарче по чили пиперчиња, нашмрљај по раце и ништо не го мие тоа Ништо не помага драга моја, се е до психа, ете ме мене, до пред 2-3 години грицкав нокти ко луда, сеа ми е гадно да помислам дури. А како престанав? Па видов една девојка во автобус како се фаќаше за седиште и потоа стави раце у уста, и тоа беше преокретот, сфатив што се внесувам во себе со секое ставање на прст во уста, бактерии, прљавштини, болести.... Замисли само, кој се влегува во автобус, кој се се фаќа за седиштата, може да е и докторка со најчисти раце, ама на пазарче избрала два три патлиџана по свој вкус и тоа е доволно, сети се со што ги прскаат патлиџаните, па и како се маткаат по тезга, па и нив претходно ги префаќале најмалку 20 луѓе на тезга.... Па замисли има и такви кои не љубат многу сапун, за тоа што правеле пред да влезат во автобус ич нема ни да правам муабет.... Не ми текнало од тогаш да ставам раце во уста, а и си имам одличен маникир во секое време