Moментално ми се најобични, темно црвени. http://2.bp.blogspot.com/-9N4vFsdyx.../2v4dDobCHsc/s1600/OPIMrsO%27Leary%27sBBQ.jpg
Даки ис бек, даки ис бек а мори, одма набави од овие ко ќебенце? Не ни сумјав Да не бидам офф, ноктите ми се обични, со проѕирен намачкани, денес ќе идам на третман во козметички салон, само да ми ги средам, маникирче сама ќе си направам.
Арно мислиш мила, туку како не ми текна мене на снегулки, јас ќебенца си ги завикав и иди сеа снегулки биле Да, ова му иде како светките што се во кутивче, се нанесува на лакот, ама оваа Даки, ич не е фер што не ни позајмува од нејзините тракатанци за нокти Се шалам, јас ги немам видено во Скопје, претпоставувам на Даки и се од нет купени
Па не се баш исти, ова е баш како прашина и се става одозгора лак и му иде како лак, а овие се баш како ќебенце Иначе, да постапката е иста, само што јас ја имам прашинкава, немам од ќебенцава. Инаку некој праша кај ги има кај нас, епа ги нема, ги има на нет да се набават.
Беа уште помали, малце ги порастив, само незнам до кога ќе издрзам да не ги грицкам.имам мали прсти и уште помали нокти :/ некој совет?
Еве да ви одговорам на сите одеднаш Правот за одозгора се вика flocking powder, кај нас немам сретнато, јас од ebay ги порачав. Ако си порачува некој од интернет, само пазете да не ги помешате со оние светките што се во облик на долги правоаголничиња, бидејќи на изглед се слични, ама ова за разлика од светките е ептен мекано, како плиш. Во врска со постапката, додека лакот е сеуште мокар со пинцета се зема од правот и се става врз ноктот. Потоа, со не многу груба четка се трга вишокот околу ноктот и нежно со прстот се притиснува одозгора за убаво да се прилепи. Не се става надлак бидејќи се губи ефектот.
Даки не ни се губи така често, биди присутна Иначе капа ти симнувам за лаковиве и џиџимиџиве од нет за лакирање. Јас никако да си нарачам, никако да седнам и да разгледам како иде тоа а ми имаш објаснувано, ама јас и технологија два различни света