Денес си направив француски маникир. Најобично, ама убаво ми е. Сликите се со слаба резолуција, бидејќи со камерата од лаптопот сликав.
Еве ги моите од вчера И овие не се мои нокти, на сестра ми се, ама си зимам заслуга зашто јас и ги правев
Конено им ја вратив формата на моите нокти! Пред 2-3 недели ги скратив скрос, потоа еден ден ме мрзеше да земам клештички па ги употребив ноктите и нормално потоа почнаа да ми се делат/ лупат ма страшни беа заноктиците запоставени.... (глупава минлива депресија) Сега ми се со вакво лакче налакирани и им се радувам! 41. very berry Исто така ја замолувам Алиса да ми пише во лп кои лакови ги користела за нејзините ПРЕУБАВИ нокти!!!
Вака значи..... Најпрво се решив да им дадам малку заоблена форма на ноктите (за прв пат во мојот живот). Интересно и модерно ми изгледа. Ги заоблив малку и задоволна сум од нивниот изглед. Основата им е во темно-тегет боја, а точките со бела. Основата на ситните цветчиња е во бела боја со сини точки. Сликани се со телефон, не знам колку може да се видат вистинските нијанси
Моите долги нокти денес напладне го доживеа својот крах, и беа скратени зошто многу сум енергична па несакајки еден си скршив а мразам кога не ми се сите исти по должина, оа ги дружев 15 минти со грицкалицата и турпијата... Сега ми се кратки и во црвена боја,вака некако најубаво стои на кратки нокти според мене... Инаку сакам да ја пофалам Фби дека има прекрасни нокти, и радо би и дозволила да ми направи еден маникир
Морам да ги ставам ноктите сликани со појака резолуција, бидејќи само така може да им се долови вистинскиот изглед. Доколку е проблем дуплата слика, модераторките нека го избришат моето претходно мислење
Знам дека ја имам најретардираната форма (ако може така да се нарече) ама јбг, не можам да ги опоравам. И извинете за чкарт кјуелити.
Моите се налакирани само со обично нежно розево лакче. Несакам многу долго и шарени нокти. Претпочитам да ми се во една боја некоја нежна, неутрална боја, или пак црвено или јака розева - циклама. Други бои на лакови не користам. Исто и френч обожавам Редактирам да кажам дека и надградби мразам