Galaxy ♡ ♡ лакови : Sally Hansen advanced Hard as Nail - base coat L.A Colors Blue Metallic ( не сум сигурна за број на овај) NYC 115 Skin Tight Denim Creme Revlon 902 Celestial FX Milani 581 Lavender ( овај е преубав <3) Wet n' Wild 464 Rain Check NYC 142 preppy Pink Revlon 370 not so bluberry pearlized nail polish Yellow ( monster collection ) Essie all in one - topcoat
Vetiv deka ke napisam 2-3 zbora za EVELINE Diamond za zacvrsnuvanje na noktite. Go upotrebuvam veke 8 nedeli iako na upatstvoto pisuva 4-6 nedeli. Mojte nokti bea so godini unisteni i potskrateni na minimum. Konecno uspeav da gi sredam. Go preporacuvam i na ostanatite feminki da go probaat.
Da toj deluva i ja podobruva cvrstinata na noktite za kratok period,no sodrzi mn.stetna kancerogena sostojka,Formaldehid. Golem del i od obicnite lakovi ja sodrzat da,no ovie za zacvrstuvanje sto se,site ja sodrzat i toa vo pogolema koncentracija.Taa sostojka pravi noktite da bidat cvrsti,no ne i elasticni. Eve nekolku informacii od internet vo vrska so taa sostojka,koja ja sodrzat i lakovite na Eveline. Formaldehid Općepoznat kao jedna od najopasnijih kemikalija. Kancerogena je, a nalazi se u lakovima za nokte(najveći deo u lakovima za zacvrsćavanje noktiju i njihov brži rast) te u raznim sintetičkim proizvodima za njegu kose, kože i tijela kao antimikrobna tvar i konzervans, ali se na deklaracijama nikada ne navodi kao formaldehid. Pojavljuje se pod desecima pseudonima (većina ih u sebi sadrži "form", primjerice, "formalin", "lysoform" i "formalith"), ali nije uvijek naveden jer ga druge kemikalije, kao što je imidazolidinil urea, uobičajeni konzervans u šamponima, na određenim temperaturama mogu oslobađati kao nusproizvod. I lista na lakovi koi ne ja sodrzat ovaa sostojka.3 Free nail polishes(no Formaldehyde,Dibutyl Phithalate and Toluene): Essie,Estee Lauder,M.A.C. ,OPI,Nicole,Wet 'n' Wild, Lancome,Butter London,Deborah Lippmann,Nars,L'oreal,Chanel,Zoya,Priti NYC,Dior,Avon,Revlon,Catrice,Essence,IsaDora,Maybelline,e.l.f.,Kiko,Givenchy,Mavala,Pupa,GOSH,Rimmel London,Sheswai.
Vredna informacija da se znae. So ogled na toa sto 15 god nemozam da gi oporavam noktive jas i pokraj toa sto znam za efektot se nafativ da go koristam proizvodot. Da e samo koj proizvod kancerogen, a go koristam bi bilo dobro. Koj znae uste sto sve e na moeto sekojdnevno meni. Ziveam vo opstestvo kade sekojdnevno se vadat informacii za novi razultati od istrazuvanja. Izleguva deka toa sto pred 5 god go preporacuvaa za neophodno za dolg i zdrav zivot denes e kancerogeno ili predizvikuva drug dis balance na organizmot. Od nesto ke se umre, koga ke dojde denot. Eve eden primer: Dojdoa musterii kaj mene na rabota da kupat kujna. Dosta bogati i mozat da si dozvolat iziskuvanja. Zenata strikno barase melanin 16 bez formalaldehid. Kostase dva pati poveke od obicen melanin. Pred nekoe vreme mi vika gazdaricata , umrela zenava (mlada) od cancer pa denes ke odime na pogreb. Taka da ona sto ke dojde ke dojde. Deka znaeme kade se ima potiknuvaci na kancer, ne. Da sme zivi i zdravi, na kogo kolku mu e receno tolku. Vazno ke si umram so ubavi nokti. Sala na strana, informacijata e kvalitetna. Moze da posluzi na site onie koj vodat poveke griza.