Тогаш со здравје да ги носите, ама мене ме убива помислата одоздола да ми се собираат секакви нечистотии.
Повеќе нечистотии се собираат под кратки нокти отколку под долги. Мене ми беа огромни ноктите до пред скоро, ги исеков откако несакајќи ми се поткрши еден и се изнервирав, па сега маки мачам со глупостите кои се собираат под ноктите. Ова никогаш не ми се случуваше со долгите нокти, ниту козметика, ниту пак нечистотии ми навлегуваа под нив. Сега ми е гадна помислата на нокт кога ми се во ваква „сиромашна“ состојба.
И јас ги сакам средени, ама не ни предолги. Две недели подникнати ми е доволно. Што и да ставам на лице дали пудра, крем мислам дека прво ноктот ми брцнува внатре. А под сечен нокт незнам како ќе ќе ми влезат нечистотии.
За друго не знам, секој на свој начин функционира, ама просто не можам да разберам неуредени нокти од типот нашлакан лак, и оставен така надвор околу ноктот, оставен сам да падне и да се излупи таму наредната година. А пак особено овде каде е за поставување слика, што е толку тешко да се уреди тој дел? И формата на ноктите, непишано правило е да биде иста на секој прст, не да изучуваме геометрија овде, секоја можна форма на секој поединечен прст
Не гледам ништо чудно во тоа да имаш сопствени големи нокти. Се носеле и пошпиц, со циркони со свашта па не правеле особени проблеми при секојдневни обврски. Единствено природен нокт боли повеќе кога ќе го превиткаш или скршиш. Друго нема ништо чудно. И бараат одржување, тинтрање. Долг нокт е исто што и долга коса на пример. Еве ги денес.
@SexiLy, на претходната слика стварно неуредно изгледаа не само поради должината, туку и поради неуредно нанесениот лак и различната форма на секој нокт. Долги нокти да, но кога ќе ти се поткрши еден ги скратуваш и израмнуваш сите. Види го ноктот на малиот прст, на пример. Само за да не скратиш од должината, си го направила дијагонален. Четвртиот квадратен, третиот ми изгледа нерамен, вториот овален и подолг од другите. Кога долги нокти не се средени, стварно изгледаат неуредно. На последнава слика веќе подобро изгледа.
Moite se ogromni pa gi izvrsuvam site domasni raboti. Od gotvenje,mienje sadovi, cistenje perenje ama bas see.I so tolku ja tupite.Koja kakvi saka neka si nosi,nejzini si se.Pa dali bile site ista forma kao na izlozba gi stavame.Pa neznam dali ste primetile nekogas znaat I prstite da bidat razlicni, pa?Treba da gi iseceme a,aj uzivajte be zenski
Исто А држи вода ова и за кратки дека повеќе се собира, исто сум приметила , појма немам зошто . Златна средина се трудам да оддржам , од ставaње гел ,кренав раце оддамна. Може летово да се наканам ако одам на подолго да не се замарам. Патем накј мн. забележав тоа кутикулите одрани до горе Ај со лошо изгледа , ама боли . Кажете таму кога ви ги средуваат нека пазат, или сами ако правите ,сеедно.
Пупи ма од кај ме знаеш дека сум секси Да не ме смеша со некој? Немој вакви зборови мали деца читаат. Само класика никако се*си