Обично носам еднобојни нокти, но редовно во било која сезона на годината, кратки или средна должина со природен облик. Така што ова двобојново за мене во моментов е специјален маникир
Откако ги извадив наливните нокти (односно откорнав ), ноктите ми изгледаат вака. Додека ги вадев наливните, горниот слој на ноктот, буквално, се корнеше, а ноктите ми беа меки како никогаш досега, со оглед на тоа што секогаш сум имала долги и јаки нокти. Еве сега, месец дена ги опоравувам со Eveline (помага дефинитивно), али сеуште ми се кршливи. Звучам многу истрауматизирано , знам. П.с. прв и последен пат ставам нокти.
Mi treba pomos, neznam kaj da prasam, pa tuka. Dali nekoj imal iskustvo so skrsen nokt podolgo vreme? Znaci noktot go udriv i skrsiv pred 1 godina i sega skrsen mi raste od pola, sekade mi se zakacuva (osobeno najgrdo e na kosa koga kje mi se zakaci) i nonstop go secam. Probav gel lak bev da mi stavat, po edna nedela pocna opasno da me boli i go izvadiv, duri zacrveneto mi e i kako da zagnoi... Strav mi e da odam na lekar, da ne zaebat rabota da go izvadat, pa da ne mi porasne :/ Eve kako izgleda toj moj problem koj neznam kako bi se resil... Sekogas imam ubavi i dolgi nokti, ne mi se ljupat, no radi ovoj nokt nemozam i drugite da si gi pustam...
Мариз се работи за инфекција. Можеш да мачкаш канестен, кансен. Има и специјални масти за нокти. Можеш да земеш и Егзодирил он е за инфекции за ноктите. Ама мислам дека и канестенот ќе ти заврши работа. Ако имаш дома прво проби со него.
И да ти го извадат на доктор, пак ќе ти порасне. Мајка ми сега брзо имаше проблем со ноктот и го извадија, и стоеше некое време во завој и фластери, (одеше редовно на преврски), сега и извадија се од прстот и рекоа така на голо побрзо ќе заздрави....скоро два месеци поминаа и ете почнува да расте мало нокте Значи ти си помлада од неа и може и побрзо ќе се среди.
Of lele znaci moze i takva rabotava da bide.. kaj mene pa nadez seuste ima i po 1godina deka kje prestane da raste skrsen, no nema aber od pola pocnuva da se dvoi i si raste vekje i povekje od 1god na pola... Bas go skrsiv koga sincevo uste vo kengur go nosev, a sega e 1god i 3m a vo kengur do 2,3 meseci go nosev... Duri vaka pod nokt koga kje vidam ima dupce na sredina...
Па, најдобро појди си и ќе ти кажат на доктор поточно. Не би требало да е страшно, може нема ни да ти го извадат ноктот ама и да дојде до тоа како што кажа мајка ми да знаеш дека ич не болело. Анестезија ти става и додека трепнеш готово, буквално ништо не се осеќало...ама таа имаше друг проблем (и беше удрен прстот), кај тебе е сосема друго и може има друго решение. Јас те цитирав за да ти кажам дека расте нокт (за 2-3 месеци) и ич не боли сега моментално на мајка ми прстот (заедно со малото нокте) изгледа како мало патлиџанче на почеток одбегнував да го гледам, ама сега веќе сите се навикнавме...
егзодерил капките се многу ефикасни. И јас имав проблем со инфекција за нокт и за 2 недели се среди. Ги купив од Зегин и мислам дека беа околу 250 денари