Еве ги мојте ноктиња Иначе ја сум неспособна сама да ги шарам,едвај и ги лакирам обично И секоја или барем секоја втора недела идам на козметичар да ми ги цртаат Вакви ми беа последен пат
Ова е мојот најнов изум (да живее youtube ) ќе ги пробам и во други бои, како црвено-црно. Инаку, во чашка вода се капнуваат лаковите, се прават шарки и се брцнува ноктето колку да се залепи лакот. Пожелно е да се изолираат прстите затоа што целите се бојат со лакот, т.е. до каде што ќе ги брцнете, но ништо што чичко ацетон не може да го среди подоцна.
Леле колку убави нокти имате сите! Јас си ги мразам моите нокти. По форма се широки и многу ми се меки. Неможам никако да ги обликувам ниту пак да ги налакирам ко вашите. Сама ги средувам и ги лакирам, само ништо посебно. Најчесто со безбоен лак, крем или бледо златен. Браво девојки, многу сте креативни!
moda-i-stil/tutorijali-za-nokti-t3300/140.html Мојте Ноктиња се 147 број и на следната стран ме има... незнам дали е ОК да се пофторувам со исто на 2те теми Инаку моментално сум со Жолт лак, од горе имам темно син (од оние кои пукаат) но малку се зезнав сега ми се повеке зелени него тоа што сакав..(ама следниот пат нема да правам истиот проблем ).. може покасно да пробам и да ставам некоја сликица...
Јас си имам совршени нокти. Затоа досега не ви ги прикажав да не ме урочите. И така јас си ги обожавам ноктите... и едноставно не можам да им одолеам. Од таа причина вакви ми се визуелно (види фотос 2) , инаку вистинскиот изглед им е како на сликата горе (види фотос 1).
Скратени до кожа не памтам во последните 5 години да ми биле вакви, сум имала секогаш по 2 мм барем ама ова ми е за казна што копам поткожни влакна- ужасни ми се нозете... вака може ке ми дојде памет
Моите нокти се секогаш кратки ама максимално средени. Најчесто ги мачкам само со сјајче, а за излегување и некои пригоди највеке сакам да ги излакирам црвено. Купувам квалитетни лакови (најчесто Revlon или Nailfinity) бидејки се потрајни. Не поднесувам излупен лак на ноктите. Ако девојка нема време да ги средува, по мене не треба да ги лакира воопшто.
Се стопли времето, и веднаш ми имам мерак за некои луди бои на лакови. Еве ми го новиот Само не испадна на сликата каков што е Многу поладна розова боја е, на различно светло различно изгледа. Уште да видам колку ќе трае. Ми лајк ит, ме расположи
И мене времево ме поттикна да се излакирам. Обично сакам да ми бидат со француски маникир, ама моментално ми се розеви,циклама, така нешто.
мене ноктите ми се секогаш малку пораснати и никогаш не ги сечам до крај(освен ако ми се скрши некој) инаку ги намалувам со турпија.порано најчесто ми беа со француски маникир а во последно време си ги лакирам со црвен,бордо или црн со светки низ него.еднаш неделно обавезно ги полирам и му правам третман со лимон.мислам дека е многу важно една девојка да има средени нокти.
Море, море.....некој ми ги урочил ноктите Почнаа да ми се лупат слоеви од нив (најверојатно е некој недостаток на витамини). Од долги и цврсти нокти, стигнав до кратки и кршливи Еве пред некои 30тина минути ги исеков до живец и ги налакирав со лак во млечна боја, да ги оставам да одморат малку од јаки бои. Искрено се надевам дека повторно ќе се вратат во стара форма. Доколку некој знае лек за овој мој проблем, со лупењето слоеви би било корисно да ме извести Ова не се моите нокти, но моментално вака изгледаат (ме мрзеше да ги сликам)