Е какво е тоа сушење од два дена Елена?? http://www.youtube.com/watch?v=2kcdt4_5Ncc Еве ти пример и разгледај ги и другите видеа.
Синоќа во 2,3 ги правев , сестра ми кога влезе во соба ќе ме отруеше Инаку и палецот ми е како оној до малиот прст.
Претерав за два дена.. ама еден ден сигурно..накај 4 саат прееска се лакирав, со повеќе лака.. и пак не ми се суви... Вака изгледаат суво.. ама кога ќе стиснам со нокт врз лакот.. се гледа крива линија. х)
Гледај ако ставаш повеќе слоеви,нека биде првиот слој сув,и вториот,па после друг слој стави. Побрзо се сушат така,а ако ставиш наеднаш повеќе,нема шанси да се исушат убаво. Извинете за оф топик.
Се извинувам за лошиот квалитет, во живо се многу поубави. Плавиов лак ми е омилен летово, преубава е нијансата.
Едни од моите поомилени до сега што сум ги нацртала. Основа - мешавина од H&M Neon Orange со бел лак, триаголниците - Essence Movie Star Основа - Catherine Arley 917, точките - бела акрилна боја Основа - Golden Rose (Paris Nail Lacquer) 119, точките - Avon Color Trend Cafe Au Lait и црна акрилна боја Основа - Golden Rose (Paris Nail Lacquer) 204
Да, мои се Не разбирам што ти е толку чудно Да не бидам оф топик, еден fail обид за freehand со акрилни бои
Спојлер Тоа се бои за цртање (како што се темперните). Многу се практични за цртање на детали, бидејќи за разлика од лаковите се сушат многу побрзо, а ако направиш грешка при цртањето многу лесно се бришат бидејќи се растворливи со вода. И најважно од се, не ги оштетуваат ноктите
Пред пола сат беа лакирани со темно зелен лак Ама на свадба сум, па ги лакирав вака (сликата не е моја, ама лакот е тој) Такво ми е фустанчето (oд втора вечер матура)
баш мислев на нив ама ми беше некако чудно на нокти да се ставаат, ама и не ти е лоша идејата не се бришат кога се миеш раце или па ставаш нешто над нив? сјај на пр?