Акрилни бои можат да се најдат во книжари, меѓутоа поголема е веројатноста да најдете во продавници што се специјализирани за продавање на опрема за уметници (бои, четки и сл). Исто така мислам дека имам видено и во Џамбо, но не знам баш колку се квалитетни
Ми беа неколку минути вака: и мојот туторијал http://www.youtube.com/watch?v=q1o4tYXXWi4 А сега вака:
Најдов ваков некој лак по дома пред некое време и најчесто си го користам. Најубав ми е и најелегантен, а богами и на се иде. Cotton candy at Eiffel tower, ха! Е не! Ма обожавам нудистички тонови што би се рекло nude colours. (сликава не е моја, ама вакви ноктиња имам)
Спојлер Извини вака, ама како заклучи дека не се мои? Можеби се сомневаш поради тоа што не постирав слики од умачкани нокти сликани со мобилен телефон? Перфекционист сум и сакам секогаш моите нокти да се средени. За мене цртањето и лакирањето на нокти не е само седни и замачкај се. Ова што го гледаш на сликите е резултат од макотрпнo и долготрајно усовршување на мојата вештина. За оние кои прашаа, фимо стапчињата ги порачав од ebay, за жал кај нас ги нема.
Се познава по формата на ноките дека се едни исти, и убаво си има објаснето кој лак. Нема простор за сомнеж. Колку би била среќна кога вака сите би ставале средени нокти, а не неуспешни проекти се зезам, битен е трудот и идеата
Немав што да правам друго денес, па си лакирав нокти и задоволна сум од резултатот. Малку се шаренки, ама ми се допаѓаат. И да знаете не сум фан на американците, ама ми се допаѓа комбинацијата на бои на нивното знаме