и за на крај ... да не претерувам мнн мнн со сликиве Спојлер само скромно се фалам - но сите овие нешта се со мнн мнн благодарение на Фемина што сум ги научила и што ги правам
И јас тоа сакав да прашам-каде го купувате?Го има воопшто кај нас? еве ги моите нокти-класичен френч(ми фалеше, не сум го направила одамна )...
Здраво и од мене ... во самава тема имам пишано веке неколку пати дека мојот лак е купен во Бугарија(го имам веке убави 4 месеци)... читав дека во СК го имало во некои од прадавниците каде се продавале голеден розе или на флормар пошто и тие 2 фирми имале сега нова линија за Графити лакови(бар така се крстени од Перфект) поззз се надевам помогнав малку Спојлер она кое го имам на последните слики со црно белите врвови- тој лак ми е купен од илиенци тука во Софија- но не е така квалитетен како схто е Графити на Перфект
http://www.youtube.com/watch?v=PUz8H6YnoSs&feature=related 1во ставате основа еднобоен лак( било која и да е боја) Спојлер доколку е темна боја избирате светли лакови за да си играте со нив во вода- ако е светла основата потемни ... П.С. сепак која и комбинација да ја изберете нема да се згреши 2ро моја препорака е да си ги излепите прстињата околу ноктите со салотејп за да не се масирате после како типката на видеово со бришење 3то избирате 2 или повеќе лака со кои се шарате во водата да кажеме пример јас имав бела основа и избрав сина,црвена, лилава,жолта и веке незнам уште која 6 лака имав) полните чашка со вода која е на собна температура и по можност да не е чешмовача 4то спремате околу 7-8 чечкалици за заби (или дури можете да користите и игла за крпење-ја има на постовиве или што и да ви е згодно за да шарате во водата 5то отварате сите лакчиња со кои ке играте ако се 2 и 2вата ако се повеке сите други 6то при капнување на 1виот пат може да ви се случи да потоне капката до доле( п.с. користите најтечни лакови што имате во колекцијата- не оние кој се згуснати), но тоа значи дека од многу далеку или високо го правите тоа..просто приближете ја четкицата блиску до водата дури може и да ја чепнете водата ништо нема да наштети. Правите принцип капка во капка Ако не се раширува или разлејува лакот во водата просто разнишајте или чукнете малку на чашката. 7мо за да се прават убави шари јас правам најчесто мегу 9-12 капки зависно колку сакам боички да ставам во мешањето.. 8мо правите уметност во водата... каде најмногу ви одговара го ставате прстот и потоа собирате се што има останато од страна во водата па го ваѓате прстот надвор(се прави ова за да не се меша или дуплира шарката) 9то моја препорака е веднаш да го одлепите салотејпот за да не се направите лом во продолжеток на оваа процедура на другите нокти. 10то (јас лично правам) после направени 5 нокти од едната рака ставам безбоен лак за да се зачува и да се продолжи времетраењето на лакот, после правењето и на другата рака ставам и таму безбојно 11то ако некаде сепак се ушлакала и кожата ја бришам со чепкалки за уши и ацетон. почнувате од средината кон крајот 12то Уживајте во преубавите и уникатни ноктиња http://www.youtube.com/watch?v=_k-EAkFdaZo&feature=related Ајде чекам слики и коментари од ова !!!
Конечно успеав!!!!! да си се пофалам дека успеав да ги направам ноктите со техниката со вода Кога ќе имам време ќе сликнам да видите
Еве нешто ново од мене Спојлер Ги правев според ова видео. http://www.youtube.com/watch?v=bqwUpxkOgFw
го има на бит пазар уште одамна и тогаш беше 150 ден и имаше само црн и бел, а сега рекоа дека е поевтинет пошо веќе не е нешто ново наназад го има мн пати постирано линкот еве го пак http://www.youtube.com/watch?v=OO3NO29L ... r_embedded Редактирано од модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето РЕДАКТИРАЈ.
Еве ги моите од пред некој ден.. (различни ми беа двете раце) Ова ми беше десната рака А ова левата рака А моментално ми се вакви, според мене наједноставни и најубави.
Добив порака во ЛП па може некој плус би сакал да знае како сум ги направила ноктите зелено (сино) со црниот лак кој распукува значи ставив на сите нокти зелен лак( го купив на Битпазар од таму по тезгите за 20 денари) Спојлер ете ја боичката зелена ама не е таа марка на лак на 4тите прсти ставив сино светло за да не се дречи мнн мнн ... после додадов од перфект лакот за распукување -црн, Спојлер за цена морам да кажам дека пред 4 месеци го купив околу 8 лева или 4 евра кој сам се обликува така и кога видов дека се доволно испукани стави безбоен лак за брзо сушење - последниот пошто ги правев некаде после полнок а бев 1ва смена на раб. Се надевам дека не сум оффтопик и дека може помага ова