моите се исти вакви не би се фалела во друг случај ама ми ги направи керка ми која има само 7 год значи дека не е толку комплицирано да ги направиш сама
Тешко е прецизно да направиш со слободна рака, особено кога ќе дојде на ред недоминантната рака. Пробај со лентички што се наменети за француски маникир. Изгледаат вака, а ги имаш во Џамбо за некои 20-30 денари. Има многу причини, вака на брзина на овие ми текна 1. Ефтини лакови - едноставно не се наменети да траат долго. Исто се случува и со старите лакови. 2. Основа. И тоа не било кој проѕирен лак, туку да е со намена да ги заштитува ноктите и да го прави лакот подолготраен. 3. Нанесуваш или премногу тенки или премногу дебели слоеви од лакот, особено тенките се лупат побрзо. 4. Рачно миење на садови - за ова нема спас
Беа вакви на еден ден, не си ги залепив убаво на десната рака падна еден и сите ги снема Сега ги одмарам и ги спремам за нови мачења и видеа Спојлер Вештачки се и на леват рака ми беа убаво залепени што цел час ги вадев, сеа вадат со ацетон и ноктите не ми се оштетени. Ги лепев со лепокот што одеше со нив, и многу убава турпија има во кутивчето и стапче за катикули/
Ај некоја ако сака нека ми пише во порака како ги правите тие со вода ? јас кога ставам лак во вода и не ми се шири стои во едно место мало кругче ..
На гости ми е браручедка ми, има 11 години, па јас ги правев нејзините нокти, како што сакаше таа, а таа ги правеше моите. И еве го резултатот:
еве ги моите не се ништо посебно, али ќе пројде. послебно си го сакам панделчето на палецот на левата рака, баш ми е онака срцкасто ги правев пред 15тина мин. и цела сум ошлакана, али нема везе и онака утре пак ќе ги избишам
Пробај со десцилирана вода или вода купечка никако немој со чешмовача... и да мислам дека треба да си ги испробаш сите лакови кои ти се потечни со темата 1ва капка и дали се шири или не... кај мене немаат никаков проблем, а користам секакви лакови!! И како плус ситуација има дека ако не се шири лакот во водата можеш да потчукнеш на чашката и ако почне да реагира(шири) значи е супер п.с. Некогаш кога се брзам не дочекувам да се направи господ знае колку голем круг на лакот во водата и одма ставам нова капка од друг лак, и понекогаш 2рата капка допринесува плус на ширење.... поззз... мозже помогна малку
Нешто постаро. Малку чудно се искочени ноктите, како да се различна големина Спојлер Тука напишав нешто повеќе за боите што ги користев. http://iloveprettycolours.blogspot.com/2011/08/summer-colors-by-avon.html
Моите ноктиња се на рехабилитација: моментално не се налакирани и го имаат најдобриот витамински третман во животот! Па, нека уживаат додека можат!
Вајлд зашто не ги пуштиш подолги ноктите? Со вакви третмани би имала прекрасни нокти. Моите.. моментално френч, и утре ќе си го корегирам..