Еве како ги направив моите нокти вечерва Пола ноктот ми е темно лилаково а пола посветла лила и на среде вртковци Малку не е добра сликата со телефон е сликано
Алал да вие е . Моите нокти се изгрицкани , од страна негде ќе видиш откорна кожичка и изгребан лак xD
Феминки некаде низ нетов бев наишла на рецепт, може сте го спомнале....ептен сум задоволна, 2 пати недело обавезно си правам 2 лажици сода бикарбона и една лажица сок од лимон, свеж си стискам, а мислам дека може и од оние готовите. И го мешате тоа, ќе се направи ко смеса и со него ги мачкам ноктите, ги стругам, ги масирам....ме разбрате ваљда така 5мин и потоа се мие. И ноктите се ептен чисти, бели, мазни.....ко пилинг му доаѓа
Ги обожавам интензивно црвените бои, најчесто ги користам тие на AURA и Flor Mar. Сум размислувала да ставам и надградба, ама се мислам.
Обожавам нокти, лакирања, декорации...гледајќи ги видеата по јутјуб се научив колку толку да си ги средам ноктињата, ќеф ми е не за друго. И еве ми успеа и тоа со водата од прва (јессс ), еве како ми изгледаат ноктите ....значи не е цртано, така цветно си испадна самата шара од водата A овие моиве непослушни нокти никако сите истовремено со иста должина - мора да штрчи барем еден!
Земав денеска да се лакирам и не знаев со кој лак (не дека многу ги имам ) и земав еден зелен, го помешав со бел и ми испадна многу убава зелена нијанса:
ете ги моите пробувам да ги пуштам долги па затоа не ги лакирам со лак ..имаат ставено само 2 слоја зацврстувач за нокти
хехех.. ее супер бре, баш ми се свиѓаат ноктите што ги видов овде. Креативност се имало Инаку и јас знам некогаш да си пуштам долги нокти, но сепак гледам повеќе да ги одржувам оваква должина, некако по фино ми изгледаат.. А моментално ми се прилично овакви ноктите..
Пробав да ги сликам моите, но не ми излегува така како што јас сакам. Затоа ќе ги опишам. Сите се црни. Само на 3 ноктиња имам ставено некои срценца и циркончиња. Можеби се малку грдички, но мене ми се интересни. Никој нема како моите. Нормално кога јас сама си ги правев. Се надевам ќе експериментирам нешто поинакво па тоа ќе ви го покажам.