Се отклучила темава Еве ги моите, тазе Кремастиот: Rapsodi 129 Синиот: Golden Rose, nail art, 116 Црниот: Orkide Art ist 09 (за цртање)
Штета не се гледа убаво бојата. Не е баш крв-црвен лакот, има некоја специфична црвена боја, на Голден Роуз 79. Само домалиот прст ми е со сребрени светки, лакот е Carlo di Romma, bubble gum, бројчето го нема. Во живо се многу поубави...
На нозете ми се џишка сини, а на рацете.... Сто бои имам на рацете, очигледно ми било ептен досадно утрото. Не е за смеење, ноктиве на рацеве во моментов не можам да си ги гледам.
Ааа денес моиве добија целосен третман, со полирање, крем за нокти, масло за кутикули... се’. На крај си ги налакирав со третманот за меки и кршливи нокти на Аура и ми изгледаат мнооогу поздраво од пред еден час (не сакате да знаете каков крш беа, цели разлистани). И да ја пофалам турпијата за полирање на Титаниа (6-way polish), презадоволна сум. Ене ги.
Без идеја сум, а кога сум без идеја точките вршат работа Спојлер Основата е Golden Rose, 121, а точките Moda, ама бројчето слабо се гледа.. 21(и третото бројче е избришано)
Oснова: Gabrini Elegant 352; печат: Golden Rose Nail Art 108. Спојлер http://iloveprettycolours.blogspot.com/2011/09/magical-butterflies.html
Сиво-виолетовиот лак на Голден Роуз бр. 120 Беж лак исто од Голден Роуз бр. 114 Шарките се правени со првиот лак и со обичен црн, со помош на тенка четка. Врз тоа има слој безбоен лак. Многу убави идеи имате женски, константно си крадам оттука по нешто.
Ги видов ноктите мислам кај Дулсе(не сум сигурна), па кај мене како за прв пат не се лоши, е сеа сликата е со ужасен квалитет, но тоа е. Лакови: розевиот Оливиа 15, белиот Оливиа 02
Во чест на Македонската репрезентација моите се црвени со македонското знаме на палецот и предпоследниот прст