Еве како изгледаат моите нокти денес. Сакам да правам чудни комбинации на бои во последно време. Се гледа на сликава ама не толку добро имам френч црвено со кафено (мене ми се допаѓа). Квалитетот е лош, сликано е од компјутерка камера
Исто и на мене, многу ми е глупаво кога ќе ги исечам, после сум како фатена во рацете. Моментално ги имам тие со француски маникир. (малце е матно)
Beginner's luck! Од прва успеав со water marble И тоа многу ми се убави (умрела циганката сто ме фалела ) Вака ја изведов целата постапка: Во пластична чашка од павлака ставив вода (чешмовача) да се загрее на собна температура, после со пазарџиски лакочиња и тоа не многу ретки ама не ни густи или разредувани; голлден росе темно плав и темно зелен и пацифик бел капнував во водата само 5 капки по следниот редослед -плава-бела-зелена-плава-бела- и како за почеток ич не ми се ширеа круговите на крај сликата што ја добивав беше едвај 3-4 цм дијаметар ама се снајдов некако. Основа на ноктот бел лак и околу ноктот мачкав павловичева наместо да лепам со лепак. На крај оставив се да се исуши и лакот на прстите и тој на ноктот, ама потполно може и 20-30 мин. На крај само поминав со палома и лакот од прстите се избриша! мали остатоци ги дочистив со ацетон. Edit: за цела рака (нокт по нокт) потрошив саат-саатипол И еве го крајното дело:
Моите моментално (конечно ) средени, истурпијани, израмнети и намачкани со сјај, како подлога. Ама ќе им удрам шарка некаква
Еве ги моите моментални нокти Извинете за квалитетот на сликата ама од телефон со лоша камера се сликани
Не одете во офф топик. Имате соодветни теми за такви прашања. Инаку моите нокти се беж боја, намачкани само со лак за побрз раст на нокти, ама не пркнуваат.
Колку лакот за нокти го привлекува спротивниот пол? И мене повеќе од 2 дена не ми седеше, ама во последно време одкако ќе се налакирам, одозгора со проѕирен лак се мачкам еднаш и така забележав дека повеќе време ми трае.
Ги избришав шарените ноктиња а баш се навикнав на нив ме расположуваа! Ама затоа сега да не останам покусо си нацртав смешко па на него ке му се смеам Оваа боја ми се излакирани (потполно истата -underwater 24) и само домалиот прст ми е жолт со смешко Деновиве ветувам ќе има слика! (не е моја сликата) Испадна квалитетна маркава... таква боја се добива со еден подебел слој лак, скратува многу време!
Made by ME од последно до таму пред некое време... сите сум ги правела ЈА... Спојлер Последната сликица е од нокттите на една моја пријателка
згрешив лани што си ставив надградба на нокти (од тогаш никако да ми се опорават ) лекција за паметење НИКОГАШ ВЕКЕ
Еве ги моите нокти што си ги правев сабајле... Само ме нервира ноктот на средниот прст, ми се скрши малце