Ова сабајлево ми беа вакви,више не. Помаранџасти,баш како и шољата со капучино.Многу ми беа симпатични заедно,па морав да ви ги сликам. Па и лажицата у некоја бронзена боја,ја у кафена..абе цел пакет. Да не грабнеш и да бегаш . Лакот е на Мејбилајн Urban Orange.
Прво ми беа со син лак, Голден Роуз, ама точно бројче не знам затоа што во него се измешани 3-4 лака и пак не е убав и е мн проѕирен. Светките(Голден Роуз 69) морав да ги додадам затоа што немав време да го бришам скроз, а не личеше на ништо дури ни после три слоја Се на се, мене не ми се допаѓаат, ама мерак ми беше во моментов да постирам слика!
Во живо бојата е многу поубава , на сликава некако ми е чудна ... На seventeen е ама кое бројче точно незнам
Црвениот е Aura 107 а плавиот Gabrini D67 . Тоа на кожата кај што имам плави нокти не можев 2 дена да го извадам а кога го бришев лакот пола ацетон отиде
И мене ми се слични како на Душица.. На правата, така ми беа пред една недела. А на втората, така ми се сега, со вештачки нокти, затоа што ми се скрши палецот.
Моите се налакирани со бордо лак...после толку барање на бојата што ја сакам,конечно си ја најдов и многуу сум среќна
Класика и француски со црвен и розев - двата на Голден Роуз. Најубаво налакирани нокти со најубавиот лак до сега! Уф! Не ја покажува вистинската боја, а преубава тиркизна е. Спојлер На некои Catherine Arley лакови кои досега не сум ги користела, а презадоволна сум!
Прво зедов портокалев лак, па му додадов кафеав за на крај да добијам боја на тиква (варена!) И еве резултат... ги поносев дури 10 минути па го зедов ацетонот... се осеќав како да сум ги пикнала прстите во тиква И после ацетонот, следуваше ново лакирање и испадна вака Сега и не е во најдобрата состојба, цела недела ми стои вака.
Црвени со сребрени светки. Вака ги направив посебно за неделата, денес ќе ги збришнам. Црвениот е на Brooklin -40 А светките carlo di Roma bubble- shimmer toр сoat