Безбоен лак и молив - лак од Есенс за француски маникир. Спојлер Прв пат ги правев со моливче и без лепенки, па затоа се и така малку ушлапани
Моите се истурпијани убаво ,во циклама боја малку се повеќе пораснати од сликата од минатиот пат (ветив дека ке ги чувам до 31 декември )
Сликава ми е малку од поодамна, ама ја ставив затоа што тука ми се сликани ноктите после маникир во домашна атмосфера, и со еден слој на сјај за нокти. Инаку така ми се природно бели не користам никакви моливи за белеење, сите ми викаат дека ми љубоморат што имам природно толку бели нокти
Ноктиња кои не се мои и се направени по желба на ... и мене ми се допаѓаат мнн мнн Спојлер има мала комбинација на слики со моите нокти
и последните кои ги имам на ПЦто.. а не се последни кои се сликани ... Спојлер следната недела се надевам дека и ке ги ставам моменталните кои ми се п.с. Јас искрено сум против она да се гледа дел од ноктот како што прават многумина да има оквир од пророден нокт...политиката дека требало да диши ноктот некако не ја верувам .. секако кога си гришеш лак поминуваш на целата површина на ноктот, кога правиш некоја маска или нели нега го правиш на целата површина а не само на дел!? Спојлер мое мислење немојте да фрлате по мене со камена ако не се сложувам со Вашето
Од пред некој ден... И денес Спојлер http://iloveprettycolours.blogspot.com/search/label/31 day challenge
Сините нокти ми се најнови, т.е. сега ги правев Ме мрзеше да го избришам лакот околу ноктите и набрзина ги сликнав А кафеавите со тиркизно се претходните Кафеавиот е од Пацифик бр. 46 Тиркизниот е Оливиа бр. 117 Синиот е Пацифик бр. 44 Розевиот е Пацифик бр. 108
Едвај опоравени по половина година. Лаков од голден роус ми стои ненормално долго, човек дури да се чуди. Намачка ни со маслиново масло, кутикулите ми викаат: Јее! Си ги сакам.