Морам да го кажам ова, а со тоа и да Ве предупредам. Одсекогаш ноктите сама си ги средувам, ги носам долги, па поради тоа на две недели еднаш им правам целосен третман. Е сега, најголемата грешка што ја имам воопшто направено за моите нокти е козметичкото студио Малова. Купив од Групер купон за да отидам на маникир и педикир, за малку да поуживам, меѓутоа си се вратив дома со целосно уништени ноткти. Јас таков третман(ако може така да се нарече , зошто воопшто не личеше на тоа) никаде не сум видела. Ноктите ми се целосно уништени и слаби(ми ги стругаа со турпија одозгора), сега ми се виткаат до толку што буквално неможам хулахопките да ги потегнам, а покрај ова и ме болат. За педикирот воопшто да не правам ни муабет, досега сум била неколку пати на педикир меѓутоа ова ни оддалеку не беше педикир. Со ова само сакав да го споделам моето трауматично искуство во овој козметички или пак салон за убавина, како и да е, што и да е. Инаку ги користам лаковите на Аура и Голден роуз, најдобри ми се покажаа, зошто не ми се листаат ноктите од нив.
Не се познава добро но во живо изгледаат многу подобро Спојлер Лаковите нема да ги напишам многу се, околу 6-7
основа: Golden Rose Paris Nail Lacquer 04 печат: Golden Rose Matte 12 Спојлер http://iloveprettycolours.blogspot.com/2011/11/31-day-challenge-day-seven-black-and.html
Конечно почнаа да ми се оправаат ноктите , после толку надградби: Еве вчера нежна шара си направив, лак и цртач Golden Rose
Ми се скрши најголемиот , и сега ги исеков сите до живец и ги направив кремасти со тој што пука лакот, т.е еве ми ги: Погревни не ми биле.
Во последно време се лакирам со вакви нежни нијанси.После 3 години интензивно користење на бордо,циклама и сив лак купив вакви лакови.Ама пак ми фалат интензивните за жал за на работа ќе мора да се задоволам со вакви
Моите нокти се секогаш средени и едноставни. Најчесто еднобојни, или некогаш сестра ми ми ги шара со по некое цветче. Не сум многу оптеретена со лакирање, ама затоа сестра ми е мошне креативна во шарање на нокти и секогаш и се различни. Црта зебри, лавови, тигри, цветови, мачиња... Секој ден гледа туторијали на интернет, учи како да ги шара, па решив да ви постирам нешто од неа
Ете конечно да ставам сликици од ноктите во последно време мнн забушавам на првите две слики не се гледа добро но сепак е бордо лак (има бројче на сликата) и од горе она МАТ ситуацијата за брзо сушење п.с. следат и други само да ги средам троа
овие 2 се во процес на брзање и секако испробување на новите боички на лакчиња и сина опција со малку шара секако не профи
До вчера ми беа вакви Мислев дека ке се по забавни ако ставам малку сребрено ама требаше да е некоја друга боја ...но за следниот пат ке биде позабавно