Колаче би сакала да ти кажам дека имаш прекрасна форма на нокти и дека навистина супер изгледаат . Но она што сакам плус да го пишам е делот што го гледам за кожичката која е околу ноктите особено на палецот. Би сакала да ти кажам дека може ако имаш малку трпение нема да ти се појавуваат такви нешта. Спојлер ова е добронамерно и не би сакала да ме сватиш како лоша критика Знам дека многумина од вас ги кинат тие кожички со заби што е тотално прогрешно и дополнително се прават плус рани...Она што ме научија кога бев помлада беше дека тоа треба да се сече со ноктарче(грицкалка-кој како ја вика) ..Се сече колку што може поблиску до кожата... побрзо заздравува и не се прават плус рани ...и секако се користи во почетокот додека се заздрави почесто крема за раце(по можност од онаа со мед би било најубаво. се извинувам ако сум оффтопик
ха ха сите за тие мои кожички неможам да прекинам да ги лупам, не ги грицкам си ги кинам по малце по малце со рака сега ми се доста по средени, порано ми беа сите прстиња такви и лом ми беа, дури додека пуштат крв си ги кинев... а инаку обично ги чепкам кога сум нервозна, кога гледам филм и така натаму... и секогаш кога некој ќе ми спомне за нив, прво што викам е: некои луѓе пушат цигари, а јас си ги корнам кожичките се извинувам ако сум оффтопик
Од досада дома, нема што да се прави па решив да си ги дотерам ноктите. Не е ништо посебно, друг пат повеќе.. А сакав да прашам како се прават нокти со сунѓер?
Butterfly15 eve нешто. http://www.youtube.com/watch?feature=en ... e4Zik8HU3s Па стави слика како си ги направила со сунѓер Спојлер Оваа беше најдобро каде се покажува се . Другите се само со слики.
Јас си сечам делчиња од стари сунѓерчиња за садови, нема потреба да купуваш такви за шминка. Само гледај да не е некој што лесно се рони, бидејќи може да ти остане на ноктот
Да, да ги направив со таков сунѓер супер излегоа. Благодарам Alegriaa, ги направив според видеото што ми го прати и супер ми излегоа. Моментално немам апарат, но во најскоро време ќе ги сликам и ќе ги ставам.
Мило ми ешто ти помогнав..повели и друг пат. А јас за да не бидам офф топик со безбоен пројдени и еден нежен слој-беж боја.