Еви ги и моите..искрено не дека си ги сакам многу бидејќи сакам многу зелени очи а мојте се кафени ама тоа е тоа..мои се па мора да ги сакам...
Смее два пати да се поставуваат слики во темава? Имам веќе еднаш ставено, ама овие тазе се. Спојлер На двете слики има ефекти.
еве и од мене знам дека бојата на окото ми е малце различна на втората слика ,али од светлината ми е посветло зелено, иначе не ми е такво,али едвај овие две ги најдов поасални хаха
Може по неколку пати. Ете јас имам ставано, зошто секој пат вадам поубава и поубава слика. Следниве се кропнати од фотографја со ефект која ја правеше еден другар.
Како може да се тажни, зарем секогаш си тажна.. не за џабе рекле очите се огледало на душата, зарем секогаш си тажна? Сенка каква што ти се очите, светло кафена, исто така може и со повеќе нијанси.. но тоа зависи и од облеката која што ќе ја носиш..
Лол,не мисли на тоа дека е секогаш тажна,туку дека краевите на очите и се малку спуштени надолу,и изгледаат тажно. Вака нешто : Сликава е од Гугл инаку.
На кафени очи стои секаква сенка, повеќе треба да ја прилагодуваш со тенот на кожата. А за да го ублажиш тој ефект на тажен поглед нанесувај темна сенка на надворешниот крај на окото, а на внатрешните агли светла сенка за да се отвори погледот. Темната сенка на надворешниот агол носи ја нагоре. На линијата од долните трепки нанеси сосем малку од темната сенка од половина кон надворешниот агол, а на останатиот дел светла сенка. Најдобро е да не употребуваш темно моливче на долната линија. Обавезно виткај ги трепките. Еве слики: