Вашите психолошки бариери во хороскопот

Discussion in '„Другата“ наука' started by julie77, Oct 10, 2011.

1. The-fallen-one

The-fallen-one Активен член

Рак

Вие се плашите дека ќе ја откриете вашата слаба точка пред другите луѓе, а бидејќи вашите емоции се секогаш многу блиску до површината, тоа ви се случува почесто отколку што сакате. Кога еднаш ќе решите да ги покажете вашите емоции пред луѓето што ги сакате, се чувствувате како после тоа да сте оставени на милост и немилост од нивна страна. Бидејќи вие се чувствувате поудобно кога се грижите за другите, отколку кога другите ја покажуваат грижата и љубовта кон вас, вашата способност да се растроите, да се расплачете и да бидете ранливи е всушност добро за вас. Воедно, желбата да ги откриете емоциите, ја прави вашата поврзаност со другите луѓе, уште помоќна.

Многу точно

2. Loss

Loss Истакнат член

Јарец
    Вие секогаш сакате да изгледате како силен знак. Бегате од емоциите кои ги чувствувате, бидејќи не сакате да излезат на површина вашите слабости. Другите се навикнати да се потпираат на вас, но што се случува кога вам ви е потребна поддршка? Треба да научите како да им дозволите на останатите околу вас да ве сакаат и да ве бранат. Штом ќе ја урнете илузијата дека сте неранливи, грижата ќе стане обострана помеѓу вас и останатите и вистински ќе ја почувствувате интимноста.

Поточно не може да биде. Исто таква сум :)

3. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Јарец

Вие секогаш сакате да изгледате како силен знак. Бегате од емоциите кои ги чувствувате, бидејќи не сакате да излезат на површина вашите слабости. Другите се навикнати да се потпираат на вас, но што се случува кога вам ви е потребна поддршка? Треба да научите како да им дозволите на останатите околу вас да ве сакаат и да ве бранат. Штом ќе ја урнете илузијата дека сте неранливи, грижата ќе стане обострана помеѓу вас и останатите и вистински ќе ја почувствувате интимноста.

Колку само е точно ова . :x

4. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Од збор до збор точно

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Тантарам хахаха

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Сосема точно, кај мене се се врти околу емоции хах..

7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Исто и кај мене :)

8. christinnn

christinnn Форумски идол

Овен

Вие сакате да ги правите работите онака како што вас ви одговара. Имате силно чувство за независност, кое се плашите дека ќе го изгубите во врските со другите луѓе. Бидејќи сами можете да се справите со сите работи, вие може да избегнете да им покажувате на луѓето кои ви значат, колку во суштина ви се потребни во животот. Научете како да им дозволите на другите да се зближат со вас и истовремено да ја задржите вашата независност во одлучувањето и справувањето со животните ситуации. Исто така, немојте уште одма да почнете премногу да барате и очекувате од другите луѓе.

Поточно не може. :D :D