Вашите ритуали пред заминување на работа

Discussion in 'На работното место' started by sesilija, Jan 17, 2012.

1. Puflice

Puflice Истакнат член

Алармот ми е направен во 06:00 и ми ѕвони до 06:40,тие 40 минути само го преместувам неколку пати по пет минути покасно да ѕвони,и кога веќе во полусвесна состојба прогнозирам дека ќе задоцнам,срипувам од креветот мијам очи,заби,се шминкам,зачешлувам,и веќе доцнам и се мислам што по ѓаволите да облечам и под притисок кај можам да се облечам како треба,и грабам некоја веќе испробана комбинација,кога да видиш соодветните хулахопки не ми се испрани,па ајде барај нешто друго...и не морам да кажам дека прелетува по некоја пцовка,тоа се подразбира. :rofl:

2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Работното време ми почнува од 8.30. Алармот ми е направен во 7, а до 7.20 си лежам во кревет. Потоа станувам, па до купатило, се облекувам, малку шминка-пудра, маскара, сјајче или кармин и во 8 излегувам( среќа што таксито ме чека оти одиме неколку души тоа време). Кафе не пијам дома, ниту јадам. Си пијам на работа со колешките, па после јадеме.

3. galapce

galapce Форумски идол

Imam odredeno rabotno vreme no nemoram striktno da mu se pridrzuvam.Toa od edna strana mi e olesnitelna okolnost no nasmetka na toa pak,na raspolaganje sum 24/7.
    Koga odam od sabajle izleguvam vo 9-30h.
    Nautro sekogas se boram so alarmot.Sto od sedenje do kasno zaradi poremeten bioritam,sto zaradi nespienje navecer pak od obvrski okolu rabotata.
    Posle bitkata so alarmot sleduva tusiranje,mienje pa maskiranje :makeup: .
    Nemam nekoj poseben ritual vo utrinskite saati od pricina sto sedur ne stignam na rabota mi se cini deka spijam.
    Koga sum na rabota od 22h togas imam ritual.
    Zadolzitelno izlezavanje eden saat pred odenje na rabota ama bez spienje.I bez sex:!:
    Nemam sila nitu da se spremam a kamoli da rabotam ako zaradi toa si go narusam ritualot.:lol:
    Ic nemozam pred rabota da odam da setam ili da imam gosti.Rabotata mi e postojano komunikacija so luge i zatoa pred toa praktikuvam odmor.

4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Ритуал пред заминување на работа??? Па, јас сум „ноќна птица“ така да станувањето наутро ми е „најтешко“!!! Имам наместено три аларми и секако станувам по третиот и по викањето на мм „стани ќе задоцниш“:D!!! Потоа утринско „разубавување“, облекување и кафенце!!! На работа не ни е дозволено пиење кафе (facepalm), па таа уживанција си ја правам дома :)... По кафето ја грабам торбата и „трчам“ на работа [​IMG]...

5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Кога почнав на работа имав ритуал станував во 7 пиев кафенце, музика, дотерување. спремање од вечер облека и храна ако носам.. Во последно време станувам во 10 до 8, какво кафе, каква музика :D
    Многу стресно ми почнува денот, со тоа што трчам во тоалет, малку шминка и облекувам што најдам доколку немам спремено од вечер и секогаш во брзање летам како фурија низ врата.:D И се знае кафе на работа.

Како и да е тие 50 минути плус ми се вредни за сиот стрес во спремањето за работа.:yawn: И секое утро кога сум во нервоза да не задоцнам си ветувам дека ќе си легнам до полноќ за станам порано, арно ама пак истата песна ја пеам наредното утро.:worried:

Pucanka likes this.
  6. Saraa

Saraa Популарен член

Обично навечер си подготвувам што ќе облечам наредниот ден.
    Значи, станувам во 6 и 50 или пијам чај или не, се смијам, се шминкам, се облекувам, пијам чај, ке каснам или некој бисквит, или нешто овошје или пак некоја житарица и заминувам на работа, потоа таму кафенце и си оди денот. :):coffee:

Pucanka likes this.
  7. Pucanka

Pucanka Активен член

Мене денот ми почнува од седум и триесет стануваме со малецката она пие млеко а јас се мијам се облекувам ставам накит некое римелче пијам терапијА за тироидна жлезда и после половина час доручкувам со малата здрава исхрана мусли.. житариции... овошје .. млеко .. итн.. кафе не конзумурам строго чај.. и од девет сум на работа....

8. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Од 8 сум на работа, алармот од 6и50 до 7и10 звони обавезно, па ми звони дечко ми да станам. Накај 7и20 станувам, се мијам, се шминкам, се олекувам и почнуа потрага, а кључот од кола кај е, а еве го супер, ајде чао отидов, се вракам цигари не земав, аха чекај а службениот празен е, дај пуњач, парфем не стаив и околу 7и50 тргам, у кола се дошминкувам и накај 8и20 ако имам срека да нема многу гужва сум у канцеларија. Ви завидувам на сите што можете да станете од спиење на време, да спремите све од вечерта, да се нашминкате за 5 минути... Ја сум врв на неорганизираност и влечење.

Неретко сабајле имам некои фејлови, нпр да ми нема кошула или фустан што сум сакала да носам, или мора да се пегла а јас немам време, да ми се скинат хулахопките, да заборавам нешто битно дома. Многу би сакала да сум поорганизирана ама ништо од тоа дефинитивно...

L.i.n.a.a likes this.
  9. eloves

eloves Популарен член

Ауу за спремање сум многу терсене, некогаш знам набрзина да бидам готова ама некогаш :worried:

На прва смена алармот го правам во 04:30 ама додека се рассонам, чепкам низ телефнот станува веќе 04:40 па станувам одам во веце, мијам лице и заби, одам се облекувам, си ставам дезедоранс, си го собирам креветот, па минимална шминка, крема, римел, сјај итн. Па ја врзувам косата, некогаш си ги чистам патките и 05:10 летам низ вратата.

10. shz

shz Форумски идол

Моето работно време започнува во 07:00 часот. Алармот ми е направен во 06:10 па станувам одам во веце, мијам лице, заби, се облекувам, се шминкам, си ставам парфем. И во 06:30 поаѓам и го чекам автобусот.

11. ilina-m

ilina-m Активен член

Две врсти ритуал
    Од 7 сум на работа, треба да сум таму 15 до 7 оти....тракатанци небитно

Ако станам во 5:45 кафе ставам, дури се вари се облекувам, се чешлам, се мијам заби,се шминкам малку,
    кафето се истура 50% од случаите, веќе не се ни нервирам па чистам, проверувам интернет, пијам кафе раат, го хранам кучето му ставам водичка, земам се што треба за на работа излегувам, се враќам - да дочистам де - доцнам на работа иако ми е во комшии

Ритуал 2
    ако станам во 6:20
    облека заби шминка патики/кондури излез 20 за 7 сум на работа како нова :)

krEM4Eto likes this.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се будам во 6 и 30. Одам до тоалет да се средам, се облекувам и на крај ги будам децата. Ги облекувам и нив и излегувам од дома во 7 и 30.

13. elimkd

elimkd Форумски идол

Станувам 10 минути пред работното време (08:50), на брзина мијам заби, менувам ластици на протези се облекувам (облеката од вечер ја местам), летам со пунтото :) 5 до 10 минути максимум каснам:D Седнувам на работно место со ќутенката ко ништо да не било8)

Abeja, sanjaeva, krEM4Eto and 2 others like this.
  14. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Без разлика од колку и да ми е работното време, задолжително станувам 2 саати пред да излезам.
    Најнапред ставам кафе да се вари, додека се вари кафето се туширам на брзина и мијам заби.
    Точно 1 саат пијам кафе во тишина и гледам во празен бел ѕид.
    Потоа го носам Песот на кратка прошетка од 15-20минути.
    Се облекувам за 1-2 минути и продолжувам да го пијам кафето додека не дојде врмето за излегување, но сега Седам на Фемина место да зјапам во бел ѕид :D
    Никогаш не каснам и ретко се успивам :!:

Bozica1980 and krEM4Eto like this.
  15. toogood

toogood Популарен член

Go odlagam stanuvanjeto do posleden moment. Odma tus udiram i zabi i oblekuvam flisano robice. Trcam nadvor po papuci vo snegot, ja palam kolata i go pustam parnoto najako. Se vrakam doma, se oblakam i vo kujna rovaram vo frizider. Grabam edna krastavica (nea ja secam na dve da ne bide mnogu bezobrazno:rofl:), patlidzan, babura i parce sirenje ili pasteta na srkanje ( mislam bez leb, si srkam so lazice). Toa e rucekot koga brzam. Koga ne brzam odvecer si imam mandza zgotvena ama bez leb. I vo dvete opcii stavam 3 mandarini, jabolka i nesto sto ima drugo.
    Nema sminka i posebna doterafka. Izleguvam kako furija. E nadvor me ceka cistenje sneg, ama posto kolata e zagreana snegot e malku stopen i brzo se cisti.
    Stigam na rabota i prvo zimam kafe. Sednuvam i glumam rabotam, a jas piam kafe i uzivam.:clap:
    Taka eden saat dodeka ne se osvestam deka sum na rabota.:o

Last edited: Jan 14, 2017
    Bozica1980 likes this.
  16. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Најчесто агендата ми е ваква:

06:45| Ѕвони алармот и веднаш под туш.
    07:00| Се облекувам, најчесто си имам спремено од вечер алишта и шминкам набрзинка (пудра, туш, маскара, карминче).
    07:15| Цедам сок (јаболка, морков и цвекло ми се стандард) и веднаш брзо-брзо го замивам соковникот
    07:40| Тргам на работа - 15на минути макс. ми е оддалечено работното место од дома. :)

Bozica1980 and elimkd like this.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Kaj mene kafeto se vari za 2 min
    Kako se ti tusiras dur se vari kafeto :D

elimkd likes this.
  18. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Кај мене се вари 10 минути на 1 на ринглата.

19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Алармот ми ѕвони во 7 - станувам одма, излежувањето и тегнењето во кревет со телефонот во рака го оставам само за викенд :) Прво ставам да се стопли вода за чај, а во меѓувреме се средувам во купатило. Додека се лади чајот се облекувам, се шминкам, средувам коса, па го пијам чајот. Во 8 излегувам од дома. And that's about it :)

Bozica1980 and joy1 like this.
  20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

На прва смена работното време ми почнува во 08;00
    Аларм во 07;07
    snooze- 07;17
    Станувам правец во вц,се мијам и облекувам,правам јако кафе да ме раздрма и седнувам да се шминкам.
    За тоа време кафето се лади, пушам една цигара пијам кафето и во 07:57 трчам накај работа :D

Bozica1980 likes this.