Вашите ритуали пред заминување на работа

Дискусија во 'На работното место' започната од sesilija, 17 јануари 2012.

1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.220
    Станувам во 7:30 и прво 5 мин. лежам и разгледувам што има ново по интернет. Потоа станувам, се мијам, се шминкам и се облекувам. На крајот ја средувам косата. Паралелно додека го правам ова пијам чај бидејќи кафето го пијам на работа. :) Подготвувањето најчесто ми одзема половина час. Значи готова сум некаде околу 8:10. Потоа уште 5-10 мин. си разгледувам по интернет и околу 8:20 излегувам, работата ми е од 8:30 а ми е многу блиску така да за десетина минути сум таму. :D

На joy1 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  2. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.220
    Станувам во 7:30 и прво 5 мин. лежам и разгледувам што има ново по интернет. Потоа станувам, се мијам, се шминкам и се облекувам. На крајот ја средувам косата. Паралелно додека го правам ова пијам чај бидејќи кафето го пијам на работа. :) Подготвувањето најчесто ми одзема половина час. Значи готова сум некаде околу 8:10. Потоа уште 5-10 мин. си разгледувам по интернет и околу 8:20 излегувам, работата ми е од 8:30 а ми е многу блиску така да за десетина минути сум таму. :D Работам само една смена.

3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Кога сум прва смена станувам скоро час и половина пред да појдам на работа.
    - 8:00 ме буди мм со муабет ,,кафето е сварено,станувај,,
    - околу 10 минути ми се потребни за во тоалет и облекување
    - 8:15 веќе се шминкам и средувам коса
    - потоа 5 - 10 минути ми се потребни за да спремам облека за малата,,ако е потребно и нешто храна во ранчето дека ќе оди кај баба и
    - до 8:30 веќе ја будам ќерка ми, ја носам во тоалет, миење лице и заби па облекување. Ова може да се развлече и подолго време, зависно од расположението на малата
    - и потоа следи моментото кога раат пијам веќе оладено кафе со мм, малата пак се занимава со цртани. Ова време одвоено за кафе најчесто трае околу триесетина минути, па во 9 сум веќе завршила со кафето
    - на крај ја носиме малата кај баба а јас во 9.15 сум веќе на работа

4. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Зависи од денот (и која смена сум на работа).
    Ако сум прва, нема многу трте-мрте. Станувам, се облекувам, идам во вц, мијам лице, заби, ја чешлам косата, викам такси и идам. У такси гледам што се дешава на фб и фемина, како и на инстаграм. На брзинка.
    Ако сум втора, спијам до кај 11-12. Станувам, идам во вц, мијам лице, каснувам нешто, учам и пијам кафе, се облекувам, мијам заби, се шминкам,чешлам коса и идам на буска. :)

5. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Не сум спанко, но имам своја квота колку часови треба да исполнам за да бидам свеж преку денот. Станувам околу 8 часот. Вклучувам телевизор и додека јадам некој благ десерт слушам утрински програми хехе. Потоа одам на 30 минутно трчање, па се враќам дома. Туширање, миење, средување и одам на вообичаеното утринско кафе во еден локал. Немам конкретизирано работно време.

6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    174.375
    Sekogas prva smena.Spiela -nespiela nokta ,veke u 5h kafeto se podgotvuva.Dodeka da zastine,brzinski tus i vo bade mantil se pie kafe ,sminka,kosata da se zapegla.Vo medjuvreme se slusa muzika tivko da ne im preci na drugite,a kuckata e pustena vo dvor da se istrca malku.Se trtkam-vrtkam i do 6.30h uspevam da se oblecam.Potoa ja budam kerka,ona se oblekuva ,jade nekoe ovosje,proveruvam tasnata -novcanik,klucevi,mobilnite,po 3 pati go proveruvam USB -to dali sum go ponela,stavam cviker za sonce,se tovaram ko magare-laptop,tasna,ranec, i veke u 07h sme so kereto u kola.Ja nosam u skola ,sobiram po pat edna koleska i veke u 7.30 h sme na rabota.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.830
    Допаѓања:
    101.229
    - 04 и 30 аларм
    - 10-15 минути во купатило
    - 5-10 минути местење на кревет,облекување,сиромашна шминка
    - 5 и 15 седнувам во кола и се пцујам самата себе зошто не си легнав порано
    --05 и 55 веќе сум на работа и веднаш почнува без на раат да испиеш кафе

8. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    Станувам 1 саат порано, работата ми е на 15тина минути со кола.
    Се мијам, дремам пред греалка 10тина минути и мислам што да облечам, се шминкам на брзинка и пијам една чаша топла вода со лимон и мед на екс пред искачање. У принцип ташната ми е спремна само друго не.