Отприлика вака: Мемоари на една гејша Ќерката на мојата најдобра пријателка Ловец на змејови Оркански височини Сенка на ветрот
Dilber Stana-S.Popov Necista krv-B.Stankovic Papokot na svetot-V.Andonovski Mokta na potsvesta Devojkata so biserna obetka Ima tuka razni zanrovi,no sepak poveke sum prikloneta kon naseto knizevno tvorestvo,pogotovo bitoviot roman i drama.
1."Ако го дочекам утрото"-Сидни Шелдон 2."Шепнувачот"-Донато Каризи 3."Марина"-Карлос Руиз Зафон 4."Без збогување"-Линвуд Баркли 5."Двојничка"-Tес Геритсен Немам некој голем јаз од различни жанрови. Можеби е лошо ама во трилери уживам најмногу сега за сега.
Кралска крв Калуѓерот што го продаде своето ферари Мемоарите на една гејша Што би правел јас без тебе Мост преку вечноста *од книги никогаш доста
Драги Џон - НИколас Спаркс Некој како тебе - Сара Десен Препушти се - Сара Десен Перфектна хемија Три метри над небото
Ги има повеќе, но ете кога веќе мора 5 тоа би биле 1. Перфектна хемија 2. Алхемичарот 3. Дневникот на Сузана за Николас 4. Ангелот Џон 5. Изгубената роза
1. Знаеш ли да чуваш тајна? - Софи Кинсела 2. Ќерката на чуварот на спомените - Ким Едварс 3. Чекори за сеќавање - Николас Спаркс 4. Страници за нашата љубов - Николас Спаркс 5. Алхемичарот - Пауло Коелјо
1.П.С Те сакам 2.Дали ме чекаш 3.Роза за балерината 4.Страници за нашата љубов 5.Првиот последен бакнеж
Роза за балерината - Лурин МекДениел Затоа што те љубам - Гијом Мисо Полиња со диви нарциси - Винка Саздова Бакнеж во ноќта - Шерилин Кенион Ти не знаеш да сакаш - Сузан Елизабет Филипс
Американска трагедија-Теодор Драјзер Римската љубовница-Кејт Квин Ловец на змејови-Халед Хосеини Оркански височини-Емили Бронте Мистеријата на синиот воз-Агата Кристи
Џејн Ејр-Шарлот Бронте Врати ми се-Гијом Мисо Вештица- Венко Андоновски Страниците на нашата љубов-Николас Спаркс Затоа што те љубам-Гијом Мисо Чекори за сеќавање-Николас Спаркс
1.Под мермерното небо-Џон Шорз 2.Затоа те љубам-Гијом Мисо 3.Рајот може да почека-Кели Тејлор 4.Ангелски повик -Гијом Мисо 5.Дали ме чекаш?- Гијом Мисо
1. Игрите на гладните - Сузан Колинс 2. Паѓањето на огнот - Сузан Колинс 3. Рингишпил - Јелена Бачиќ Алимпиќ 4. Мокингџеј - Сузан Колинс 5. Крилја - Априлин Пајк Инаку има уште неколку кои се издвојуваат како поинтересни и поубави, но засега ова е мојата топ 5 листа
Значи не сум единствена на која и се допаѓа Сребрените снегови. Еве ги моите: 1.Капетановата ќерка (А.С.Пушкин) 2.Времеплов (Х.Џ Велс) 3.Сребрените снегови (Ж. Чинго) 4.Окса Полок (А. Плишота и С. Волф) 5.Марта (Г.Петревски)
1 Злосторство и Казна-Достоевски 2.Оркански височини-Емили Бронте 3.Јулија-Ен Фортие 4.Мемоарите на една Гејша-Артур Голден 5.Сенка на ветрот-Карлос Руис Зафон(искрено од Зафон сите би ги напишала,сите ми се омилени)
1. Затоа што те љубам-Гијом Мисо 2. Ти не знаеш да сакаш-Сузан Елизабет Филипс 3. Ангелски Повик-Гијом Мисо 4. За кого бијат камбањите?-Ернест Хемингвеј 5. Љубовта ме води-Федерика Боска, заедно со Порака во шише од Николас Спаркс P.S имам и други нормално, ама овие ми се најдраги
1.Рингишпил-Јелена Бачич Алимпиќ 2.Порака во шише-Николас Спаркс 3.Алхемичарот-Пауло Коелјо 4.Ми припаѓаш мене-Карен Роуз 5.Клетници-Виктор Иго
- My name is red, Orhan Pamuk - The Complete Tales, Nikolai Gogol - Папокот на светот, Венко А. - Александар и смртта, Слободан Мицковиќ - The Magic Mountain, Thomas Mann