Мост преку вечноста - Ричард Бах Дванаесетиот ангел на Ог Мандино Дали ме чекаш - Гијом Мисо Захир - Пауло Коелјо Симни го малку небото за да се качам - Бранислав Димитров
Ромео и Хулиета Злосторство и казна Последната песна Прошетка за паметење Омилен писател - НИКОЛА СПАРКС
-ПС,Те сакам,Cecilia Ahern -Злосторство и казна,Достоевски -Сликата на Доријан Греј,Оскар Вајлд -Шагринска кожа,Оноре де Балзак -Некој како тебе,Сара Десен
Рингишпил - Јелена Бачич Алимпич Читачот - Бернхард Члинк Затоа што те љубам -Гијам Мицо Јади, моли се, уживај- Елизабет Гилберт Ќерката на мојата најдобра пријателка- Дороти Кумсон Би напишала уште 15 ама нели 5 треба да одвојам
-Последната песна-Николас Спаркс -Прошетка за паметење-Николас Спаркс -Љубовта не е за мене-Федерика Боско -Прибежиште-Николас Спаркс -The notebook-филмот ама има и книга( не ми текнува на македонски како беше) -Николас Спаркс
1. На запад ништо ново- Ремарк 2. Росхалде- херман хесе 3. Бескрајна приказна- михаил енде 4. кодот на давинчи- ден браун 5. Нечиста Крв- Станковиќ стварно не е фер само 5 ова како sophie`s choice.
1. Maрина - Карлос Руиз Зафон 2. Крај реката Педра седев и плачев - Коељо 3. Исповедта на една акушерка - Дајен Чембрлејн 4. Што би правел јас без тебе - Гијом Мисо 5. Ангелот Џони - Даниела Стил
Да се одвојат 5 омилени книги е тешко, но едни од најомилените ми се 1. Ловец на змајови 2. Мемоарите на еднаа гејша 3. Дваесетата сопруга 4. Рингишпил 5. Анџелика
Уфф тежок избор, ама ќе ги издвојам: 1. Ветување; 2. Доба на страст; 3. Злоба; 4. Да се сака повторно; 5. Сега и засекогаш. Сите се од Даниела Стил.
Ух, тешко е да се одвојат 5, но еве некој романи и колекции што ги сакам 1. Марта 2. Романите Слатки мали лажливки 3. Романите Озборувачка 4. Снеговите на Климентина Евин 5. Летната колекција на Лис Харисон
1.Рингишпил-Јелена Бачич Алимпиќ 2.Папата Јована-Дона Вулфолк Крос 3.Игрите на гладните-Сузан Колинс 4.Порака во шише-Николас Спаркс 5.Момчето во пижами на риги-Џон Бојн Преубави ми се овие книги
1.Pet Sematary-Stephen King 2.The murders in the Rue Morgue-Edgar Allan Poe 3.The Da Vinci Code-Dan Brown 4.Murder on the Orient Express-Agata Christie 5.The assassins gallery-David L.Robbins
1.Светот не е фабрика за исполнување на желби-Џон Грин 2.Игрите на гладните-Сузан Колинс 3.Никаде без ќерка ми-Бети Мехмуди и Вилијам Хофер 4.Снежана мора да умре-Ноле Нојхаус 5.Мемоарите на една гекша-Артур Голден
,,Во одбрана на Џејкоб'' ,,Ангели и Демони" ,,Кодот на Да Винчи" ,,Дигитална тврдина" ,,Toчка на измама" Последните четири се од Ден Браун. Имам прочитано и др. доста добри книги, но, сепак овие ми се со најинтересни приказни што на мене на крај памет не би ми паднале.
Загубениот симбол - Ден Браун Загубената черка - Дајен Чемберлен Заборавете дека сте имале ќерка (отслужување казна во Бангкок Хилтон) - Сандра Грегори Посакувам да си тука - Франсеск Миралјес Дневникот на Сузана за Николас - Џејмс Патерсон
1. Хари Потер (ненадминливо и после толку време) 2. Рингишпил 3. Fifty shades of grey 4. Twilight 5. Двојничка
1. Игрите на гладните 2. Без збогување 3. Ми припаѓаш мене 4. Јас те сакам повеќе 5. Перфектна хемија
1. Последната песна - Николас Спаркс 2. Прибежиште - Николас Спаркс 3. Живот за живот - Сара Зар 4. Шминкерка - Андреа Семпл 5. Калуѓерот што го продаде своето ферари - Робин С. Шарма