1.Марта-Горјан Петрески 2.Споменка-Горјан Петрески 3.Сама-Горјан Петрески 4.Исти очи-Горјан Петрески 5.Чорбаџи Теодос-Васил Иљоски Spoiler омилен ми е чичко Горјан
1. Малиот принц 2. Гордост и предрасуди 3. Едно лето во Италија 4. Молчи Молчи и Крешендо 5. Разум и чувствителност
1.Девојчето од шестата месечина-Муни Вичер 2.Нина и тајната на осмата нота-Муни Вичер 3.Нина и клетвата на пернатата змија-Муни Вичер 4.Нина и тајното око на Атлантида-Муни Вичер 5.Побунна Паулине П.-Сања Полак
1.Сите делови од Самрак сагата- Стефани Мајер 2.На бал со кралот-Розалинд Лејкер 3.Папата Јована - Дона Вулфолк Крос 4.Ана Каренина-Лев Николаевич Толстој 5.Ѕвонарот на Богородичната црква во Париз - Виктор Иго и +многууу другии ама засега овие ми се топ 5 во <3
1.Изгубената ќерка -Дајен Чемберлен 2.Конкубината од Шангај 3.Сама-Горјан Петревски 4.Во словенечките шуми-Мир-јам 5.Некој како тебе-Сара Десен
,,Сама'' ,,Исчезнатата без трага'' ,,Јас те сакам повеќе''-Девинитивно најдобра книга ... ,,Светот не е фабрика за исполнување желби'' ,,Марта"
1. Шепнувачот - Донато Каризи 2. Девојката со тетоважа на змеј, Девојката што си играше со оган, Девојката која го урна осилото (цела триологија) - Стиг Ларсон 3. Ејми ја нема - Џилијан Флин 4. Алекс - Пјер Леметр 5. Сенка на ветрот (всушност целата триологија ) - Карлос Руиз Зафон
1.Вистински верник- Никола Спаркс 2.Чекори за сеќавање- Никола Спаркс 3. Роза за балерината- Лурлин МекДениел 4. Рајот може да почека- Кели Тејлор 5. Ангелско писмо- Гијом Мисо
1. Сите делови од Самрак сагата- Стефани Мајер 2. Светот не е фабрика за исполнување желби- Џон Грин 3. Последната песна- Николас Спаркс 4. Девојчето од Шестата месечина(сите 4 дела)- Муни Вичер 5. Сама- Горјан Петревски
1. Кодот на Да Винчи - Ден Браун 2. Опасно блиску - Линвуд Баркли 3. Чичко Горио - Оноре Де Балзак 4. Злосторство и казна - Ф. М. Достоевски 5. Егзорцист - Вилијам П. Блати Засега листата изгледа вака.
1. Мајсторот и Маргарита- Михаил Булгаков 2. Браќа Карамазови- Достоевски 3. Процес- Франц Кафка 4. Драми- Дејан Дуковски 5. Сликата на Доријан Греј- Оскар Вајлд
"Bogorodicnata Crkva vo Pariz" - Viktor Igo "Fantomot od Operata" Gaston Leru "Skarletnoto Slovo" Nataniel Hotorn "Drakula" Bram Stoker "Karmila" Sheridan Le Fanu
1. Сликата на Доријан Греј 2. Бели ноќи - Достоевски 3. Смртта на Иван Илич - Толстој 4. Коцкар - Достоевски 5.12 аџиски приказни - Маркес
1. Lord of the Rings - J. R. R. Tolkien 2, За јунаците и гробовите - Ернесто Сабато 3. Космос - Карл Саган 4, Подемот на човекот - Јакоб Броновски 5. The Greatest Show on Earth: The Evidence for Evolution - Richard Dawkins
1.Загубениот симбол- Ден Браун 2. -Опасно биску -Кој тропа на прозорецот -Без збогување- Линвуд Барклу 3. Ејми ја нема- Џулијан Флин 4. Рингишпил- Јелена Б. Алимпиќ 5. Во името на предците- Тес Геритсен
Вештица - Венко Андоновски Гордост и предрасуди - Џејн Остин Дваесеттата сопруга и Празникот на розата ( два дела ) Јади, моли се и уживај - Елизабет Гилберт Полиња со диви нарциси - Винка Саздова