1. Пилешко на 100 начини (посебно со слатко-кисел сос) 2. Омлет со мноооогу кашкавал 3. Свежи салати (зелка, домати, краставици, цвекло, моркови, брокули...) 4. Тестенини (пица, лазањи, шпагети...) 5. Палачинка со крем, банана, шлаг и чоколаден прелив
1. Сендвич од 7-ца (хамбургер/комбиниран, понекогаш и солена палачинка), 2. Пица, 3. Гравче на секаков начин, 4. Пржени компирчиња, 5. Благо.
1.Туна салата 2.Селско месо 3.Полнети пиперки или тиквички 4.Сармички од лозов лист 5.Турли тава или ѓувеч Ова се јадења што би можела буквално секој ден да ги јадам, ама баш секој ден и да не ми станат досадни. А зависник сум од секакви салати, свежи и кремасти, како и од месо Не дека не можам еден ден без месо да издржам, ама барем супа од месо мора да има А благото... па не го класифицирам како јадење... туку како задоволство кое се трудам да го намалам, но не си го ускратувам
1. пица и тестенини(секаков вид) со најразлични сосови 2. пилешко на разни начини 3. тава со печурки и месо 4. скара 5. салати А за слатките како што кажа Анатх веќе тоа за мене е слатко задоволство..посебна категорија
1. Пица 2. Пржени компири слабо сецкани и малку повеќе испржени 3.селско тавче 4.зелник 5.пржени тиквиња и печурки на скара
1. пржени компири(можам со тони да изедам) 2. пица 3. сарма 4. шпагети со сос од мелено месо 5. топено сирење
1.полнети пиперки 2.ориз 3.компирчиња пржени 4.тестенини(макарони,шпагети,лазањи,канелони ммм))) 5.палачинки
1. пица 2.макарони потпечени во рерна 3.стек 4.компири ( особено оние потпечени во рерна) 5.мусака и сите врсти на благо и солено
1. месо (свинско пилешко) печено со компири 2. пица 3. тост 4. бурек 5. салата (руска, рендана, до макарони, со урда, со павлака итн.)
1.туна салата 2.мусака 3.поховани пиперки 4.полнети тиквици 5.сладолед како и сите други благи работи
1.тестенини секакви-лазањи 4 сирења ми се омилени 2.гиро 3.палачинки 4.пилешки прсти 5.полнети пиперки и грашок- од домашниве