1. Леќа (тетка ми за прв пат, пред едно добри 12 години ми направи да пробам и бескрајно сум и благодарна што ме запозна со овaа прекраснотија) 2. Компирчиња пржени 3. Тиквички 4. маргаринче 5. таратор
1. Ајвар. 2. Ајвар намачкан на леб со сиренце одозгора. 3. Ајвар во комбинација со птујска салама и повторно сирење. 4. Пропржен ајвар. 5. Спомнав ајвар?
1. Пастрамајлија (прва на чело) 2. Шпагети, макарони, такво нешто 3. Ќебапчиња со кашкавал 4. Ајвар 5. Сендвич ајде да ставам, иако немам желба за него како порано. Овие не дека ги јадам, преубави се ама и калориичките им се убави .
1.Риба (било каква) 2.Ќебапчиња, стек , увијач....такви работи 3.Шпагети,макарони и разни тестенини 4.Ајвар 5.Тост
1. Лазањи 2. Макарони во релна потпечени 3. Пица куленска 4. Пилешки специјалитет-оној на Волфче, пармиџана мислам беше 5. Скара, ама мрсничка...вешалица, ребренце, ајдучка или шарска плескавица, увијачи и плус и помфрит (Лесковачка кај Вили) слабо калорично
1. тестенини со бел сос и пилешко 2. туршија 3. тост со многуу кашкавал и сол 4. марула и варено јајце, многу солено и кисело 5. лубеницааааа
Морам да ја обновам мојата листа на јадења бидејќе претходната е летна. Оваа е зимската 1. Макало (сварен компир, толчени суви пиперки и праз) 2. Зимска тава со пушена свинска коленица, праз, шампњони, морков и сува пиперка 3. Пача-убаво стегната, со месо и лукче 4. Убави крцкави чварки 5. А десертот ми е софистициран - чизкејк со прелив од капини
Пица Мусака Пире со било какво месо и краставица Пржени тиквиња,компири,карфиол и благи пиперки со патлиџан Тост со маслинка,печурки и павлака
Да не сте ја заборавиле нулата на почеток, зашто можам 50 да набројам омилени. Ај 5. 1. Тортелини со четири сирења и сосот од Костарика. 2. Тавче гравче, послужено во земјено садче, во Турска чаршија, 3. Седмица, милувам фаст фуд, а мајонезот во Седмица, несвест. 4. Лахмаџун и ајран во Галерија 8, па тоа е перверзија. 5. Сарма од лозов лист, во Наџак, со кисело млеко. Бонус: Не многу мрсни мекици, со овчо сирење. You just cant say no to that.