1. пастрамајлија 2.пица 3. палачинки (благи со многу нутелче и плазма и многу чоколаден прелив а соленки со многу сиренце, шунка и мајонез на тегла) 4.тостови со мноооогу печеница, кашкавал и мајонез (а јас си додавам и компирчиња, па некогаш маргарин, па кечап, некогаш и домат уффф, ај на диета сум ) 5. Многу тестенини (макарони варени.. печени, шпагети со сирење и многу сосови со мевциња) Уште колку има ехе ама ај ке си легнам зашто лиги ми потекоа И ке спијам. Ау не! Ќе сонувам розен колаче-
1.Полнето пиперки 2.Пржени компирчиња и похован стек 3.Сарма-посна(од кисела зелка) 4.Палачинки(со крем и банана) 5.Пржени јајца + Гравче тавче (си го заборавив )
1. Гравче тавче со спанаќ 2. Грашок мх, мх, мх 3. Сарма 4. Праз (со месо обавезно) 5. Пржено-праз, урда и јајца Спојлер Не готвам јас, инаку нема да ми бидат онилени јадења
Пица и пепси бурек и јогрут пилешки стек и компирчиња пржено свинско со праз пржени пиперки со јајца и сиренце
1. Секакви видови на тестенини (ама баш секакви, со додатоци, без...) 2. Пица и пастрмајлија 3. Ориз (повеќе јадења со ориз) 4. Бели пецива (секакви видови) 5. Палачинка со банана и нутела Honorable mention: - Печурки -Варен лосос (на баба здравите храни можат понекогаш да бидат вкусни) - Сарма -Пита од пченкарно брашно -Печен крап -Супа со грчко ќофте
-Праз и месо -Грашок -Селско месо -Пилешко соте -Печена колошка (пред мечење премачкана со сенф, вегета и во тавата се додава малку пиво или бело вино, бидејќи сето ова и дава посебен вкус)
1.Спанаќ 2.Канелони 3.Поптпечени макарони со сирење 4.Кременадла со пире 5.Зелка мммммммммммм ми се пријаде