1. Мусака 2. Пилешко во кари 3. Цезар салата 4. Месо (динстано, печено, варено, пржено) 5. Полнети пиперки
Хмм голем гурман сум кога е во прашање храната Го обожавам секој период од годината поготово оние славски периоди со сармичка...ммм Нај топ 5 јадења ми се : Риба ( пастрмка/крап) Пржени компирчиња Пица Полнети пиперки Ребро Се ова со чашка добро
Порано "кулинарското" мото ми беше "pizza is life; life is pizza", но морам да признаам дека веќе подолго време не ми е. Да, добро направена пица е едно од најдобрите работи што постојат, но немам желба често да јадам (за разлика од порано, што секоја недела јадев). Прости јадења кои ми будат радост се: 1. Кајгана со спанаќ и прилог авокадо 2. Пилешко (сакам грилован стек, но преферирам "бело" од печена кокошка) 3. Њоки (може cheese-еста верзија односно активиа/гауда/моцарела/пармезан, а може и песто) 4. Сладок компир ("чист", без ништо; во комбинација со ориз/мевце; минијатурно малку засладен како десерт) 5. Пире од спанаќ со прилог јајца на око зачинети со чили/лута буковка
1.Салата од свежа краставица 2.Пастрмајлија 3.Пилешки стек и павлака 4.Ориз на тавче заедно со риба + компир салата 5.Пица ролат и јогурт
Ќе внесам и јадења и пијалоци 1.Леб, ѓевреци, мекици, кифли, тестенини, лиснати и други теста 2. Салата (и зеленчукова и овошна, и од варено и од свежо овошје/зеленчук) 3. Јајца (недоварени/недопржени за да се излева жолчката), млеко, јогурт, зденка, кајмак, сирење, кашкавал и други млечни производи 4. Пица, пастрамајлија, помфрит, скара, риба,... 5. Чоколади, торти, сладоледи, трилече, тирамису, толумби, обланда, баклава, и секакво друго благо, и некои овошни сокови, сокови на растворање (Цедевита,...), газирани сокови (Кока Кола, Пепси, Фанта,...), кафиња, но најмногу вода