Мoрaм дa ти кaжaм декa се вoсхитувaм нa бoите нa твoите слики, живи се, нo и oдмaрaaт oчи вo истo време. И фaлa. Дa нaјдaм време, ќе пoчнaм сo друг лик, oвoј пaт вo aкцијa и движење нa телoтo. Мoждa и црвенoкoсaтa ќе јa нaцртaм тaкa, нo не знaм.. И дa, јa крстив Акaне (буквaлен преведенo oд Јaпoнски знaчи чистo црвенa).
@Natali.3 Многу убаво црташ, одамна ми е на ум ова, ме интересира со што црташ? Маркер, фломастер, црно пенкало? Прекрасно изгледа. Колку да не сум офтопик, од ликовната секција, од страна на 7 годишната јас. Не требало да ми дадат в раце четка и бои.
@Lella Благодарам за убавите зборови. - Прво почнав да цртам со пенкало на кое му се ставаат патрончиња (мастило), но искрено со тоа пенкало малку ми беше тешко цртањето. Имаше и ризик исто така со тоа што при цртањето ненадејно можеше да капни мастило и да ми се уништи цел цртеж (тоа ми се имаше случено..). - Потоа се одлучив да преминам на мастилни пенкала и цртањето со нив е многу поубаво. Спојлер Сега цртам со мастилните пенкала, но сакав да ти кажам со што цртав и предходно па ги сликав и патрончињата. Ај и јас да не бидам офтопик, еве еден така малку постар цртеж уште од средно.
Кога цел ден имаш теорија, мора малку пракса. На час, со дрвените акварели од Штедлер. Штета што не можев да го бојам со вода, во тетратката го цртав...
Zaboraviv da prasam za flomasterot koja marka e? Jas mojte sakam da gi zakacam na zid. (prvo da gi nacrtam).
Мастилно пенкало е, delistar AXCEED-0.5 (и погоре имам имам ставено ама еве пак ) Спојлер Се извинувам за офтопико. Еве нешто ново и од мене