http://sketchtoy.com/68220228 го немав пробано ова со пен таблет, воа набрзина го нацртав нз (неможам раци да цртам XD )
@Briar Rose, прекрасни ти се цртежите, огромен талент имаш Посебно третиот, четвртиот и последниот, можеби и најубави со акварел техника што ги имам видено во темава. Браво!
@Briar Rose неможам да не кажам дека неколку пати се навратв на цртежот со виолината. И другите се прекрасни, но овај особено ми остана при очи.
@Someonespecial @theowndemon Ви благодарам премногу за прекрасните коментари, навистина многу ми значат! Цвеќињата со акварел техника, јапонската гејша и виолинстката во црвениот фустан се сите насликани на големо платно. Всушност особено сум приврзана за виолинистката во црвениот фустан бидејќи може да се каже дека ми е првото нашто што сум го насликала на големо платно (претходно само по нарачка сум сликала рози и имитација на слики од везени винтиџ гоблени на помали платна... )
Ми се дoпaѓa стилoт. Твoи ликoви се? И прoгрaмчетo кaквo е? Знaм декa мнoгу луѓе гo кoристaт зa aниме фaнaрт. Бaш ми е милo штo стaнувaaт дигитaлните цртежи пoчести тукa. Мнoзинствoтo ги пoтценувa (a тoa бев и јaс пред дa пoчнaм дa учaм зa дигитaлнa уметнoст) зaштo мoжaт дa се нaпрaвaт мнoгу кoпии oд нив, и се мисли декa кликaш нa еднo кoпче и цртежoт/мoнтaжaтa е гoтoв/a.
две се фанарт од оргинални ликови на (mkaymae и yanobasai_ на твитер) едно е цртеж за пријателка (тоа со шарена коса), едно ми е профилната слика а другото ми е кога се трудев да нацртам фармерки со рамки за цртање користам paint tool sai (кракната верзија) со wacom intuos art (таблет) ако сакаш ќе ти пратам копија, а користам и мн custom brushes