Здраво феминки, Дали некоја од вас прави ( или би направила) илустрации за сликовница за деца и колку чини отприлика ( десетина цртежи и насловна)?
Ликовите од светот на Загор-Чико (стрип) Буцко мој! Така си го вика нагалено Загор. Чико,малиот и мешлест мексиканец со бескраен број презимиња и ненаситен апетит е секогаш најдобриот пријател на Духот со Секира и негов незаменлив грб што го носи хуморот и комедијата (но по потреба знае да биде и корисна десна рака).На прв поглед Чико има само мани:фалбаџија е,чаламџија невиден,бељаџија, кавгаџија,плашливко,жива мрза,лажго,сплеткаџија итн итн... Но толку е симпатичен и духовит што му се простува и често го краде дејствието на Загор,како во петте специјални изданија кои му се него посветени. "Карамба и карамбита!Жими сите мустаќи во фамилијата!"-Чико
Ова чаршавче е ? Немој да ми кажеш дека го имаш цртано? Прв пат ја отварам темава. Запрепастена сум! Браво
Е ај, не кажвам. Инаку лист е ама не се познава убо позадината оти е со темпера кафеава праена и личи како на маса да е дирек. Другото е со гелно стило.
НиШ не разбрах ама нема везе. Гелно стило Ти ликовна академија заврши неќни? Јас мислев психолог дека си
Фарм. Техничар и психолог и никогаш не исполнет уметник. Едно од трите можи да ми донеси пари, а то не се психолог и пропаднат уметник. Инаку гелни стила сигурно имаш видено, потечни се и влажни. И ако пополнуваш пример нешто шо треба да е црно, се суши рамномерно и добиваш мазна црна боја. Најдобри се за цртање.
Прекрасни се, браво! Што користиш за цртање, многу сум заинтересирана во последно време да почнам вака да сликам.
Ти благодарам! Работени се со таблет за цртање Trust во Adobe Photoshop CS3. Постара верзија е, но врши работа.
Да, многу сум задоволна од таблетот. Го користам можеби 6-7 години, ако не и повеќе. Споредено со Wacom, лично полесно се снаоѓам со овој. Од прва ми "легна", што би се рекло. За цена, да не те излажам, но не беше повеќе од 3000 ден., што е (да не претерам) 1/10 од цената на Wacom таблетите...