Сакам да ги прашам тие што цртаат со акрилни бои дали можам со нив да цртам на патики. Прашањето е дали ќе се извади бојата и дали за патики можам да користам обични акрилни или има некои за платно, текстил ? Фалаа
Ќе се извади бојата со обични акрилни. Некогаш четката од алишта ја бришам, па се вади одма. Посебни бои за текстил има, но не знам точно каде да бараш. Сум цртала со црна боја за коса на фармерки, и добро испадна, а и бојата стои. А на патики сум пробала со водоотпорен маркер, може да се размачка после некое перење ама во глобала моето стои иако поминаа години.
Има посебни за текстил ама се скапи, би требало да е океј со акрилни, немам многу искуство, ама би требало да е океј со акрилни обични
Последен ден од месецов ќе отворам и 2021 темата за Инктобер. Традиција ми стана. Официјалната листа секогаш е достапна на 1 Септември, месец уназад. Али не отворам сега тема оти нема да е трендинг баш во првата, најактивна недела.
Ќе го прецртувам, па ми треба совет од поупатените: Како да избегнам размачкувања од прсти и гума? И било каков друг совет е добредојден.