pa za vecer mislev de... znaci recepta za vecer: taa sto e postirana od annath ke bide moj licen recept pred soprugot normalno toa... ops:
wild angel... hock: barem nauci i da varis i posle ke gi izlupis, pa ke gi iseces na pola, pa odozgora solce ili vegeticka a moze i so bukovec... mmmmmmm... i edno parce od pecenive lepcinja (procitaj gi pogore receptite)i meraci, i sute ako imas so kogo da gi jades ... super
Еве сега ми текна да се надоврзам и еден рецепт со туна,не е само личен мој сигурно на повеќе им текнало 1-2 конзерви туна,кисели краставички,мајонез,пченка а може и маслинки тоа се по избор си го мешате колку сакате да биде густо и колку мајонез да има и плус може да се додадат варени ситни макарони,супер е
lolitaaa ne jadam mnogu tuna... ne deka ne sakam, tuku edno vreme se prejadov, nedelno tri pati... i sum pravela sekakvi specialiteti, i sum gi probala skoro site salati so tuna koi gi pravat niz gradot... edno vreme cesto jadev i od mcdonalds... mi se dopagase mnogu ama sega veke po retko... sepak vredi da se proba i tvojov predlog mozebi ke mi se vrati zelbata da jadam tuna
рецептов не е мој...ама морав да го споделам ЦРНЕЦ БЕЗ ЈАЈЦА Доколку имате малку перверзен ум, не сакаме да знаеме што прво ќе ви падне на памет според насловот. Што ви е потребно? Состојки (за тесто) 3 јогурти (3 x 180грама) 300 грама пченично брашно 250 грама шеќер 120 мл масло 25 грама какао 2 лажички сода бикарбона Масло за премачкување на тавчето Состојки (за прелив) 150 грама масло 150 грама чоколадо за готвење 120 грама шеќер 120 милилитри млеко Подготовка: 1. Јогуртот, брашното, шеќерот, какаото и сода бикарбоната мешајте ги со миксер 2-3 минути. 2. Смесата префрлете ја во тавче со димензии 20x30 сантиметри претходно премачкано со масло и печете во рерна на 200 степени околу 20 минути. 3. Маслото загрејте го, тргнете го од рингла, измешајте го со чоколадото, шеќерот и млекото се додека не добиете глатка смеса. 4. Колачот оладете го и прелијте го со чоколадната глазура (прелив). Може да се служи и со шлаг и сезонско овошје.
Мојот специјалитет се вика ШИШАРКИ и многу се вкусни, благи, пробајте ќе видите Потребен материјал : Една кеса чоко попс, 100 грама чоколадо за готвење, 1 маргарин, 150грама шеќер во прав, 4 големи лажици какао, 6лажици мед, 50грама сусам. Подготовка : Се става на загреана ринга да се стопи маргаринот, потоа се додава чоколадото и тоа да се стопи, но постојано се меша за да се растопи побрзо, ринглата не треба да биде многу топла, зошто сместа не треба да врие туку само да се растопи, откако ќе се стопат маргаринот и чоколадото се додаваат шеќерот, медот, какаото и сусамот и се тоа се меше. Се остава да се олади и потоа во еден сад се ставаат чокопопсот и смесата која претходно е изладена и се меша за да се соедини. Потоа, цедалката за лимон се врти од внатрешната страна и се користи како калап за колачињата да изгледаат како шишарки. Одозгора може да се стави врз нив и кокос, тоа е по желба.
samo, emce jas ne sfativ koga se stavaat vo relna? aj te molam do objasni... sakam za vikend da gi napravam
Не се ставаат во релна, нема печење тука лесно и едноставно е, мешаш се по редослед како што објаснив зимаш цедалка за лимон ја вртиш од внатрешната страна и ставаш од смесата, ја притискаш убаво од озгора и го превртуваш после калапот и излегува шишарката ме сфати сега?
emce sesute ne stignav da gi napravam... za vikendov cistev i nemav vreme tolku da posvetam... zatoa nabrzinka napraviv puding... kolku da ima blago
E pa vaka mojot recept za makaroni so pavlaka 1 paketce makaroni 300ml pavlaka gabicki po vkus sol,vageta, origano, i bukovka. Sosot se priprema na slendiot nacin: Vo malku zejtin gi poprzuvas gabickite 1-2min, i ja dodavas pavlakata i malku da povrie.vo sosot se dodavat zacinite po zelba. Makaronite gi varis vo solena voda. Otkako seke bide gotovo Gi stavas makaronite vo plehce i vrza niv ja izsturas smesata od sosot i gi mesas so makaronite.Plehceto se stava vo prethodno zagreana rerna 10tina minuti dodeka da se zapecat malku.Dokolku e premnogu gusta pavlakta moze da se dodade i malku voda. Omileni mi se na ovoj nacin, a i na decko mi mu se dopagaat mnogu,.a stom nemu mu se dopagaat znaci stvarno se dobri, zasto e golem manadzija za jadenje
Не можев да најдам соодветна тема за рецеепти за благо - колачи и торти, па мислев најсоодветно ќе биде тука да го напишам рецептов, иако не е лично мој, ми го кажаа. Јас ја правев тортава вчера, препрепреубава е, лесна, летна торта што се спрема за нецели 10 минути. Потребни ппродукти: - Кисела павлака 500гр (јас искористив `Z bregov пошто е покремаста и не е како кисело млеко); - 300 гр. шеќер во прав; - 1 кг. свежи јагоди; - 2 пакетчиња пишкоти. Ја мешате павлаката со шекерот во прав, убаво да не се направат грутчиња. Во плиток сад (голема плитка чинија или послужавник) редиме ред пишкоти. Врз нив ставаме од павлаката со шеќерот, а врз тоа ред јагоди исечени на половина. Над јагодите уште еден ред пишкоти, па павлака па јагоди.. И на крај се завршува со павлака. Се остава да се олади во фрижидер 1 час, да попримат пишкотите од филот и да омекнат (доаѓаат како пандишпан). Јас кога ја пробав кај другарка не верував дека филот е само павлака со шеќер во прав. Воопшто нема чуден вкус, преубав, лесен и освежувачи рецепт е Пробајте го! Мене сииите ми го изнафалија!
Еве еден брз рецепт Земаш урда по желба колку сакаш,ја ставаш во тава со масло и се пржи потоа Земаш постар леб,веќе стврднат,го сецкаш на ситни залчиња и го ставаш во тавата,малку разбркуваш и готово. препорачливо е да не се става многу урда,за лепчињата да бидат пола суви. мммммм многу е вкусно Исто така ако сте многу гладни ,а не ви се чека додека јадењето е готово,тогаш ќе земете во една чинија ќе наполните кисело млеко ,а потоа ке исецкате ситно јаготки и ги ставате во чинијата со кисело млеко,и додавате по желба шеќер(препорачливо една голема лажица). Навистина е премногу вкусно
Макарони направени од досада Рецептот е познат, мирудиите се само моја додавка. Пржам еден кромид, на тивко, додавам малку вегета и бибер. Откако ќе се испржи, додавам туна, исцедена од маслото. Се меша, се додаваат неколку исецкани маслинки, томатело, и се се крчка додека да се омекне сосема кромидот. Се додава кари, рузмарин и многу малку буковец, пред крај. Се ставаат макароните во сосов и се ужива после. Ако сакате екстра калории, полијте си го сево ова и со павлака
значи мој и измислен и најубав рецепт е овој пилешко месо на парчиња се прже со кромидче после му се додаваат печурки ситно исечкани после се става една до дев чаши вода и сето тоа го оставам да се изврие водата и да се динста на тивок оган после ставам цела павлака зачинувам со сол,бибер и вегета после вадам и доаѓа како пелишко со сос од печурки и го сервирам обично со пржен компир зошто дечко ми е луд по пржен помфрит....пробајте го овој рецепт,чесен е брз и мнооогу вкусен