Непијам алхокол патем ретко пијам ликер(во присусво на мама и тато) и сите ликери ги обожавам (во цело шише 1чаша ракија па така многу малце алхокол има
Вино било какво и пивото ми е убаво ама само во домашна атмосвера да го пијам и по можност да биде Скопско ! (сум пробала и други врсти алкохол ама ништо посебно да ми остави впечаток освен Бејлисот) а виното ми е стандард
Во секоја прилика, ме опушта и ми ја буди способноста и желбата за пишување. Кога пишувам често си земам чашка покрај себе и зборовите надоаѓаат како река. Потоа следниот ден изненадено гледам во своето дело и се радувам
Не пијам алкохол,а би сакала повремено некоја чашка.Ама имам проблем со црвенило на лицето при промена температура,зачадени простории и алкохол.Тие што се соочуваат со истава проблематика ме разбираат.Според мене црното вино е најблагороден алкохолен пијалок.
Не можам баш да се носам со алкохолот.Поради тоа избегнувам да пијам. А веќе кога пијам,преферирам класика-пиво ,или евентуално црвено вино. Премногу ми е допаѓа и Tequila,ама сама по себе носи катастрофални последици
Не сум баш многу по алкохолот единстевно што пијам е бело вино со пелистерка или бунарче и онака може малце пиво ама многу поретко. Најчесто кога испаѓам ако пијам алхокол тоа е една, две чаши бело вино измешани со пелистерка и лимонче