Дали некоја имала слична ситуација ембрионот да зачне горе во десниот чош на матката и дали тоа претставува проблем за да може да се развива ембрионот
А што е битно во кој дел од матката е имплантиран ембрионот? Секако матката се шири заедно со плодот. Битно е да е внатре, да не е вонматерично.
i mislev deka e vo kjos dali moze da ne se razviva plodot kako treba ili so pomos na apcinjata dabroston moze nesto da se pomeri 4,5 nedela vo bremenost. Koga otidov na ginekolog mi rece barem malku da bilo povcentralno i kao za 2 nedeli da otidam se ke se znae.. i nekako sum mn zagrizena dali imala nekoja slicno vaka
Ginekologot koga otidov zagrizeno mi zborese i kao so pomos na dabroston dajboze da e vo red i kao za 2 nedeli da otidam ke se znae se.. i ostanav taka zagrizena
Дабростонот не се за да се помести плодот, туку за поддршка на бременоста. За 2 недели ти има речено гинекологот да одиш за да слушните срцева реакција.
a dali se pomestuva embrionot ili kako so e tuka zacnat taka ostanuva, zasto spored slikite stvarno skroz vo zidot mie i mn sum zagrizena
Fala mnogu na utehata zasto kako so mi zborese ginekologot malce da bil povcentralno barem bla bla cela zaplasena ostanav pomisliv deka od edna strana zalepen za zidot da ne nemoze da se razviva dobro i samo na toa mislam
Не сум имала лично јас, ама тоа не е вообичаено место на вгнездување и треба да се следи поради можни компликации. Имаше и специфичен назив таквата бременост, не можам да се сетам. Пак ќе речам, не се стресувај уште сега, нема потреба, најверојатно се ќе си биде во ред, само слушај го гинекологот и оди на прегледи.
Мислиш на angular pregnancy? Не знам назив на македонски, ама тоа е ко ќе се случи имплантација во ќош меѓу матка и туба. Ова како што гледам во матката е.
Mislam deka misli na dvoroga matka so pregrada sto se pa koa isto ke zacne embrion vo edniot rog ama mene ne mi e takva
Не мислам на дворога матка. Да, баш на нејзе мислев фала. Аngular pregnancies have a more medial location and are considered an intrauterine implantation. Заради ова помислив на нејзе пошто се смета дека е интраутерино вгнездување, ама секако во никој случај не правам дијагноза, само првична асоцијација ми беше тоа, затоа реков да се следи со гинекологот, така како што и кажал после 2 недели пак преглед.