Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вегетаријанство

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Waka-waka, 30 јули 2010.

1. Lahaliva

Lahaliva Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    317
    Јас сум вегетаријанец од 11 години и ПРЕУБАВО е :)

На Daern, LOmikol и antonina им се допаѓа ова.
  2. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Па и не би рекла дека е исто.
    Зошто јајцето,да,нели,требало да се испили пиенце.
    Пилето од јајцето воопшто не дошло на свет,не го повредиле,не го убиле...
    А јагнињата,свињите,кокошките..Се друго.Тие веќе нели дошле на свет,почнале да живеат...
    И кога ќе ги убијат ги повредуваат.И тие имаат страв кога ги убиваат,чувствуваат болка итн...

На LOmikol и Black.Beauty им се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    23.384
    Никогаш не би била вегетеријанец,а и да ви кажам не е многу здраво бидејќи нема некои работи кои ги има во храната од животинско потекло.

4. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Напротив, има замена за месото, без разлика леш си е леш, штетно е месото...Ама како и да е, само мислења си изнесуваме, нема лутиш, бар вегетаријанците/веганите си се разбираме :)

На LOmikol и Dala им се допаѓа ова.
  5. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Не сум вегетаријанец, може едно време мислев да бидам, ама моиве дома ќе ме заколат. Фсушност и нема што да им кажувам дека сакам да бидам, кога на годишен план јадам се на се едно цело парче месо. Зберено од секој ручек по малку. За разлика од тоа риба практикувам почесто да јадам. Што знам, ама ич од ич не ми е вкусно месово, ич.

6. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    Aлал да им е на тие сто можат без месо ,еве јас неможам признавам само гледам да го намалам.

7. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Јас летово 10 дена јадев вегетаријанска храна, бев во хотел и само нарачував вегетаријанска храна,што ми донесеа тоа јадев и ми беше преубаво, немав никаква потреба од месо ,се согласувам со „месото е убиство”, и не сакам да јада месо, но моите дома не ме оставаат,мајка ми често готви месо-во месото имало протеини и бла бла ...
    За година време одам на факултет па нема да бидам дома, тогаш планирам да си продолжам таму кадешто застанав летово,да си бидам вегетаријанец.Можеби ќе поштедам живот на некое животно :/

8. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Јас нема шанси да сум без месо :!: Многу сакам, а точно е тоа дека ако не јадеш ќе поштедиш живот на некое животно! :)

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    А вие што сте вегетеријанци,можете да кажете отприлика од што ви се состои менито и дали готвите некои посебни јадења,да кажам? :)

10. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Одамна се мислев за тоа и баш гледав некои видеа пред некој месец и од тогаш избегнувам месо се повеќе, не е потребно да убиеме некој за ние да се исхранеме!!
    STOP EATING ANIMALS!!

На daylight, Gordana10 и Black.Beauty им се допаѓа ова.
  11. pametna555

pametna555 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    јас мн. сакам да бидам вегетаријанка но неможам да одолеам на разните слатки сувомесна(разни шумки, печеници. чајна и др) :)

12. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Читам и не можам да се изначудам на нечии коментари - многу сакаат да бидат вегетаријанци, а многу сакаат месо?!?!? Ако сакаш месо, зошто би сакал да бидеш вегетаријанец?!?!? не разбирам. жал ви е за животните, а сепак сакате да ги јадете?!?!

не сум вегетаријанка, иако не јадам многу месо, посебно не свинско. До сега немам приметено дека некако ми смета, баш напротив со телешко месо си ја зајакнав крвната слика, исто и на ќерка ми. Првиот момент кога ќе осетам дека нема да ми треба, и дека ми смета, тогаш ќе престанам да конзумирам.

13. sweet-star

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Многу сакам да сум вегетаријанка,ама родителите не ми дозволуваат,не било здраво.Не сум обожавателка на месо,ама со сила морам да јадам. :(

14. Black.Beauty

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213

Со сила??? Па и моите беа против па отрпнаа. Кога вистински сакаш нешто, издејствувај го ти, гледај си го својот живот и своите посакувања, а не другите како што ќе ти кажат...;) Чим не сакаш да јадеш месо, тогаш немој, не мораш, од мене имаш подршка да станеш вегетаријанец, а понатаму може и веган :)

15. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Мила, тие јајца не се оплодени и од нив никогаш не би можело да се испили пиле. Затоа повеќето вегетаријанци ги јадат. :)

16. sweet-star

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Моите викаат не е здраво бидејќи сум во пубертет,затоа не ме пуштааат.Ама и мене ме интересира,да не бидам слабокрвна после?Инаку фала ти. :)

17. Black.Beauty

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Ммм нема врска тоа што си во пубертет, еве пример имам другарка која од своите 13 год. е вегетаријанка а сега има 27 год. и не се разболува, еееептен ретко и тоа пролазно нешто, ништо страшно, па да не се секираш :) твој избор ;)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Е стварно не сфаќам какво е тоа јадење без мевце????
    Не би можела да бидам вегетарјанец во никој случај

19. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Не поднесувам месо ,ме смрди,а салами пак иццц,се хранам здраво бирам сто и како ја комбинирам храната и имам исклуцително јака крв

20. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Ниеден зеленчук неможе да ми замени зачинето пилешко или печениот лосос. Ноу веј. :shake:
    Ноуп, не сакам да бидам вегетаријанец. Ама и така ретко јадам месо де.
    Јагнешко и телешко неможам да поднесам. :puke: Свинско само во мусака.