Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вегетаријанство

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Waka-waka, 30 јули 2010.

1. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Едната поголемата ми ја оперираа пред две години. Другата беше помала ама кога ја средија големата почна да расте. Не се знае точно кога ми се појавени. Прв преглед на гинеколог ми ги открија.

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    За цисти ти е потребно многу протеин и омега 3 масни киселини. Припази на исхраната.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.240
    Кај киропрактичар да идеш, да провериш проб со кичма, ако е квалитетен ќе ти исчезнат и проб со цистите, нема да згрешиш, јас познавам многу добар ама не е од Мк, кога ќе средиш проб со кичма нема да имаш проб со цисти, за исхраната секоја чест:clap:

На izabela.nik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    Храни се балансирано и нема од шо да се плашиш. :D Јас летово и есенва праев крвна слика и праеше матичниот споредба на резултати и беше импресиониран колку се било подобро на есенската крвна слика.

Инаку ај да прокоментирам, јас јадам многу сува храна ама конечно ми се смачи. Вчера ја напрајв првата манџичка и е погодок. Кромид и морков пропржени, додаден морков на кругчиња и сладок компир и многу, многу печурки на големи парчиња, вода, зачини ( буковка, ловоров, пипер, сол, вегета, лук во прав, мајоран, сув магданос зошто свеж е EW), тахини и го остајв да си се вари дур си шетав Пес. Пред да додам се пропржив малку и печурките. Штом се напрај компирот го сметав за готово. За зачини не знам колку кладов. Постојано пробвав дур добив убав вкус. А, и за да не ставам домат имав уште малку доматен сос и турив. Неќам топол домат.
    IMG_20201019_141741.jpg
    Таан чист неќам да јадам ама мислам дека во манџава дојде феноменално. Најболно ми е дека никогаш нема да можам исто да го напрам пак. :rofl:

Последна измена: 20 октомври 2020
    На dayla, LivingGlam, orhideea и 4 други им се допаѓа ова.
  5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Рецепт за лазањи со спанаќ?.
    Мислев да направам бешамел и да ставам спанаќ и сирење.
    Ама може некој има поинаков рецепт?

6. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    5.610
    Јас ја правам смесата со рикота, спанаќ и мускатно оревче (дава мнооогу добар шмек). Ништо посебно, го пропржувам спањакот, додавам рикота и зачини и ја редам лазањата. Обично правам еден ред бел сос, еден ред доматен сос (со пропржени други зеленчуци: модар патлиџан, тиквичка, пиперки, што ми се наоѓа). За преливот, во мало тенџерче растопувам коцка за веге супа и додавам неколку конзерви концентрат од домати и зачини. Од горе моцарела. Превкусно. :inlove:

На orhideea, FreeMind и theowndemon им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    Леле ова звучи многу вкусно ... :о
    Кога ќе решам дека не ми е гајле да ме боли желудец, прво ова ќе пробам. Уф па и доматен сос со модар патлиџан, тиквица, пиперки .... леле :о :inlove:

На dayla му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Со преливот скроз до горе покриваш?

Јас со спанаќ и сирење фета правам. Сос од павлака и зачини.

На Traveler91 и dayla им се допаѓа ова.
  9. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ти благодарам. Утре ќе правам па ќе ставам слика.

10. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    5.610
    @FreeMind од горе го преливам, ставам моцарела и печам. Jас од око ставам по мерка на садот кој го имам, а никако не можам да го најдам рецептот на нет, многу одамна прв пат го најдов. Не ставам многу сос, доволно да покријам од горе и да се слее по страните, ама да не е многу течно. Секогаш ставам концентрат место доматен сос, кога е погуст ми е повкусна лазањата. Едит: заборавив да пишам, прво ја растопувам коцката во шоља, шоља и пол (од око) вода што врие, па после го додавам концентратот. И покрај зачини ставам обавезно нешто за засладување, на пр. една две лажички шеќер/сируп, многу разлика прави во вкусот.

Инаку ја направив и со тиква, ептен беше добро.

Да ставите слики женски, ве чекам. (heidy)

На orhideea и FreeMind им се допаѓа ова.
  11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Еве ја :inlove::inlove::inlove:
    Во моментов јадам и незнам дали ќе можам да се воздржам да не ја изедам цела :D

Лазањи од спанаќ, бешамел со лук, фил од спанаќ, сирење и кашкавал.

20201118_161040.jpg 20201118_161045.jpg 20201118_161121.jpg 20201118_132730.jpg

На theowndemon, Tea678, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
  13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    Океј сега проверив мејл. Кога ќе се пријавите на линкот на претходното мислење, првиот линк, добивате мејл со 3 документи - две книги со рецепти ( едните се како омилени на одредени актери и како да ги напрајте и една е на буџет јадење, онака ефтини веган оброци) и трета книга со насоки за правилна и балансирана исхрана. Пробав да прикачам ама не ми оди. :D

14. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    5.610
    ГоспО здравје да ти даде што го сподели ова. Многуу убави рецепти и дизајн, се разлигавив, и многу корисни информации. Стварно убаво го осмислиле.

Ако барате уште рецепти, she's the one:
    https://www.rachelama.com/see-all-the-goodness
    Има и YouTube канал, јас од таму ја знам ама не го имав ѕирнато сајтот, сега заради Veganuary ми излезе.

Демонке, ќе учествуваш ли? Јас си ветив да, заедно со 30 day yoga journey од Адриен, како старт за 2021. Ама овие не знаат дека нас Божиќ ни е после НГ, затоа тенџерето руска оваа недела ќе го правам. :D Ќе видиме како ќе биде, последниве месеци ме фати генерално мрза за готвење, ова некако ептен ме мотивираше. Само да ми потрае мотивацијата.

На Ketchup и theowndemon им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    Да, да. @dayla и јас руска оргинал ( минус салам бе) ќе прам сега оти ќеф ми е и после то ќе прам посна аххахахахахахах :D Се приклучи и на фб групата? Ептен фини се човече. Ептен. :inlove:

Али можиме ние и тука да си се бодриме. :$

На dayla и Ketchup им се допаѓа ова.
  16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Како ја правите руската?

17. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    Од работи шо можиш да замениш: растителен кашкавал и посен мајонез без жолчка шо е. Ама мора скроз да изоставиш белка од јајце. Немам замена за то. Другото е краставичка кисела, грашак, салама не клавам одамна и посно е колку шо памтам. Не памтам шо се клаваше др, морков ....

На dayla и Ketchup им се допаѓа ова.
  18. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јас ја правам со макарони. Најситни макарони, мешавина за руска, кисели краставички и посен мајонез. Искрено нема некоја огромна разлика од непосната, и во таа мајонезот и киселите краставички доминираат. Единствено и јајцето дава плус шмек, ама и без него не е лоша.

На hermosa, theowndemon и dayla им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    So, I see you've joined a cult :D

@dayla јога со Адриен ми е најпозитивното вежбање што го имам направеноз а моето тело.
    На страна сите теретани, сите интензивни тренинзи. Адриен е кралица. И така мило суштество е плус.

На theowndemon и dayla им се допаѓа ова.
  20. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    5.610
    @theowndemon њамам фб, па супер би било тука ако се бодриме. :f:Уствари ти и така си инспо со постовите, ама може и темава да ја активираме. Има ли тема за веганство уствари?

Инаку посна руска не сум правела, затоа со последниот воз ќе ја спремам, до 1ви да ја нема. :D

@DAngel ја обожавам жената. Не знам дали нешто не е во ред со мене, ама многу сум емотивна кога станува збор за неа. Уствари јас за се сум многу емотивна, ама тоа е друг муабет. :D Најдобро нешто што се случило на Јутуб. Walking sunshine e, и Бенџи. :l: Многу, многу мило суштество, и целиот вајб на нејзините постови и видеа е позитива. :sun:

На theowndemon и DAngel им се допаѓа ова.