Vegan 365 и сендвичара нино ми се врв. Edit: Ми текна и на Хармонија не е лош ни тамо али по clean варијанта е.
Можеби прашањето не е за оваа тема, но, сепак, вегетаријанците често јадат wraps. (ако имате соодветен превод за овој збор, на македонски, уште подобро.) Дали некаде се наоѓа тортилја што нема вештачки и киселкаст вкус, низ маркетиве? Пробав три бренда и секогаш е истиот вкус. Потоа, ги спасувам со тостирање за да се изгуби вкусот, ама така се сушат, а мене ми треба баш за wrap. Ми треба за фалафел.
Мене сите ми имат ист вкус сем тие шо се ептен лоши. Оние со чиа пример ми се мене доста вкусни. Какоидае, ако имаш можност дома да си напрајш би ти биле највкусни оти незатоплена или тостирана ќе има киселкаст афтертејст од купените. Мене и само затоплување ми "функционира". Не мора тостирање. Баш врап ќе дојди така.
Да, баш гледав рецепти за домашни, изворно, мексикански, ама ќе ми одземе така многу време. Како ги затоплуваш? Јас еднаш пробав во микробранова, ама ни тоа не помогна баш многу. Следна идеја беше нежно да ги поминам на масло, кратко се разбира. Не сум пробал со чиа, тоа е добра идеја. Каде ги купуваш тортилјите со чиа?
Со чиа ги имам видено во секој маркет ми се чини. Во Веро има 100%. Микробранова не препорачвам ич, уништва храна. Ама на загреана рингла да завртиш или на тостер ама да не стисниш туку на топлината кратко да се стопли би било идеално. :3