1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вежбање за време на менструација?

Дискусија во 'Фитнес' започната од The.Pink.Angel, 22 јули 2012.

1. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    Јас например кога имам , исто ко да немам :D , во смисол дека не се замарам многу многу иако многу многу ми тече... значи тренирам ракомет и ги правам сите редовни вежби, тешки, лесни не ми е воопшто битно. Сум била и на натпревари па што, не ми е проблем и воопшто не се плашам :)

2. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Има вежби што се препорачуваат за време на менструација.
    Инаку јас си вежбам и за време на менструација и немам никакви проблеми.Ретко ме боли стомак и такви ствари така да....Кој може зошто да не :) :D

3. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    На школо не вежбам бидејќи цела ќе претечам , дома може ама веднаш трчам во купатило :D

4. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Вежбам речиси секогаш. Се случува некогаш ептен да ме боли стомакот да ми се лоши, немам енергија. Едниствено тогаш.

5. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.755
    Јас вежбам со менструација, и понекад настапувам, па ништо..Има некој одма говорат немој не вежбај ова ке те боли нешто ке ти биде.. |( нема ништо лошо да се вежба ;)

6. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Кога имам добиено, исто како да немам. За мене тоа не е оправдување да не се вежба (или било што да не се прави).
    Тоа е нормална појава, не е болест.

А, нели тогаш сите имаме вишок на енергија, па секако мора да ја потрошиме некако, барем да е на продуктивни цели. :)

7. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Јас не вежам кога имам менструација бидејки тогаш ме боли грбот и стомакот и едвај издржувам особено првиот ден

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.595
    Допаѓања:
    23.779
    Не можам да вежбам додека имам затоа што болките и онака ми се големи во стомакот и градите, па уште вежбање ми фали. А плус, првите неколку денови ми е многу обилно крварењето, така да паузирам тогаш.

9. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Јас во 1 и 2 ден не вежбам бидејќи се ме боли, а од 3 ден натака си вежбам исто како да немам :$

10. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    денес добив т.е сабајлево.и имам обилно крварење и болка во бубрезите и долниот де од стомакот.ако болката ми се намали ќе се обидам вечер дел од вежбите да извежбам.ако не здравје. :)

11. lokumche

lokumche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    7
    Фала богу немам некоја болна менструација па така да секогаш си вежбам :)

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Јас не можам. Првите 2-3 дена сум прикована за кревет, со страшни болки. После демек подобро ми е, и сум пробала, ќе вежбам нешто па колку и да е лесно и едноставно, веднаш болките се враќаат. Еднаш завеси местев на 5-6 ден, после ми се плачеше од болка, а не па нешто вистински да вежбам. А предходниот месец вежбав после вториот ден, се стегнав и решив. Ама после ем ми се продолжи, ем ми се вратија болките. Ама си се јачав, си викав дека не е од вежбањето и си вежбав секој ден додека не ми помина. Мислам дека не би повторила пак...

13. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Мене кога ќе добијам многу ме боли стомакот, баш сега последниов пат на третиот ден вежбав и воопшто не ме болеше стомакот, дури како полесно ми беше но приметив дека помалку ми тече, не толку обилно како порано.

14. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Зошто не би можело? Тоа е само природен циклус кај жените. Не е голема работа... :)

15. fashion.owl

fashion.owl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    21
    Ако го поминам целиот ден дома лежејќи се чувствувам многу депресивно, стомакот не престанува да ме боли (а апчињата не ги поднесувам и не ги пијам). Ако вежбам пола саат-саат и потоа добро се истуширам се чувствувам многу олеснето, стомакот ич не ме боли и затоа практикувам вежбање за време на менструација.

Познавам многу личности кои по цела недела не излегуваат од кревет, се трујат со апчиња и потоа ние сме им „криви“ за се и сешто. |(

А и сум приметила, ако вежбам редовно - немам ПМС. :rock:

16. mace4545

mace4545 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Слободно може да се вежба но не многу за да не дојде до проблеми ;)

17. yeah

yeah Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    64
    Јас вежам и искрено немам забележано разлика дали ме боли повеќе помалку. Ги правам истите вежби и кога имам менструација и кога немам ;) Поздрав

18. Viki-Torres

Viki-Torres Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    да јас вежбам секогаш и кога имам..

19. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Редовно ,тогаш имам многу повеќе енергија отколку обично.

20. cherry-on-top

cherry-on-top Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    45
    Да може да се вежба, не е проблем тоа. Но јас кога еве веќе неколку пати вежбав со менструација, не дека ме болеше стомакот, туку некако се чувствував завеано, како да ќе паднам. Така последниот пат кога вежбав со менструација за малку ќе се онесвестев и главата цело време ме болеше, а такви менструални болки немав.. Значи кај сите е различно но јас сега веќе не практикувам вежбање за време на циклус бидејќи не дај Боже можеби и стварно можам да се онесвестам..