Jas nemam bolna menstruacija I koga imam sum vo fizichka aktivnost zatoa shto zelbata togas mi e najgolema,no imam slushnato deka koga imame menstruacija sme vo fizichka aktivnost muskulite se opushtaat I ne se osekja bolkata tolku mnoguIzvinete za dolgiot tekst
Секоро секогаш (кога не ме мрзи)вежбам на спорт со добиено и супер се чуствувам после тоа.Ми прија активност. Уште одбојка кога тренирав вежбав така.
Не, бар 2-3 дена, шо ради болна менструација, шо за да не мора да менвам гаќи после секоја серија вежби од превртвања. Извинете за краткиот текст.
Па не, преголеми болки имам, прв и втор ден си давам одмор малку. Блазе си им на тие што се способни да вежбаат и што немаат болки, јас од кревет не можам да мрднам.
Ако вежбате во теретана (тератаните моментално се затворени) се препорачува да се вежба на статичниот велосипед.Нас така ни кажуваше професорот по физичко кој инаку држи и своја теретана.
Јас првите два дена имам ужасни болки, едвај се движам а камоли да вежбам, и оваа ноќ не спијам поради болките, обвиткана околу половина со дебело ќебе, не можам ни да се замислам да вежбам.
Не вежбам првите денови. Си го одмарам телото, не се напрегам. При крај кога ми се последни денови веќе од менструацијата, тогаш се враќам на вежбањето.
Јас немам болна менструација ама кога имам првите дена ме фаќа мрза и не ми се вежба па досега барем вежбав ама со помал интензитет не се напрегам и колку што можам вежбам ама не се осеќам како да сум вежбала тоа ми се фаќа исто како да само мрдам и ништо не правам ама се трудам да успевам и тогаш или гледам да пешачам колку можам повеќе.
Јас исто како некои членки тука кога имам добиено не можам да вежбам се до третиот ден. Потоа немам проблем
Зависи како сум расположена, почесто вежбам и вежбањето ми ја намалува болката. Избегнувам само премногу интензивни тренинзи.