Форумџика на годината

Вежби за зацврстување на задникот

Дискусија во 'Фитнес' започната од poisonF, 19 ноември 2009.

1. bulletbody

bulletbody Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    Постојат многу други вежби кои се ефективни за задникот покрај чучнувања.
    Пример
    http://www.youtube.com/watch?v=jY6F4f0O ... detailpage
    http://www.youtube.com/watch?v=Tge5BflPa-g&feature=plcp
    http://www.youtube.com/watch?v=4KKwBiUp ... detailpage
    IT'S BEEN WORKING FOR ME! ;) CHEERS!

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    За подигнување некои ефикасни вежби, освен чучни-стани? :wasntme:

3. m.u.t.a.n.t

m.u.t.a.n.t Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    еве јас како машко би напишал една програма која вклучува целосно работење на нозете заедно со задникот...

1.Шут (1серија за загревање 15 повторувања уште 2 работни)
    2.Ножен прегиб (за задна ложа 1серија 15повторувања уште 2 работни)
    3.Ножна преса (3х15-12-12)
    4.Чучневи(исто како и пресата)
    5.исчекор (исто како пресата/чучневи)
    6. Kick-back (исто како претходните 3)
    7. може да се стави мртво со прави нозе (исто)
    8. вежба за листови по избор

За поискусните вежбачи е ова а за оние кои се осекаат по спремни може да го отфрлат мртвото ама исчекорот да го прават во супер-серија со Бугарски чучањ. Ако има нешто нејасно околу вежбите слободно прашајте :)

P.S Сепак според мене не е само да правиш вежби за задник ако не ги работиш и нозете... страшна грешка е тоа.

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    малку ме мрзи да ги најдам кај се, ама оние шо стварно сакаат резултати нема да им биде тешко да си ги побараат :*
    http://www.bodyrock.tv/

5. GreenEyedT

GreenEyedT Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    Овие вежби изгледаат ветувачки... ако има некој фитнес инструктор на форумов, нека напише што мисли за истите...

http://www.youtube.com/watch?v=pgy1V8vd7C8&feature=BFa&list=PL8A634771ABE04414

Инаку јас имам цврст и добро оформен задник,само сакам да видам колку може максимално да го подигнам...

6. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
  7. bulletbody

bulletbody Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
  8. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
  9. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Леле Јулијана,тело-гром ! :angel: :clap:

јас ги ослабнав нозете,во килажа сум иста,ама нозете ми изгледаат по зацврстени и послаби :)
    сега уште задникот ми остана..во фармерки изгледам како да ме акнал некој со тава,значи ептен сум рамна!Некако сакам да го сголемам со вежби и да го зацврстам..Некои лесни,а ефикасни вежби?сакам ефект за најкраток можен рок :)

10. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    ^
    Јас ги имам спуштено Бразил Бат Лиф вежбите, и таму има разни програми за вежбање.
    Програмите се за 4 видови задници:
    Too flat or square
    Pear shape
    Too big
    Combination.

Јас ги правам вежбите за последното, а како што заклучив тебе би ти одговарале за првото.
    Еве тема за вежбиве, таму имаш и линк за спуштање и се‘ друго што ти треба. :)

11. bulletbody

bulletbody Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    Step ups Една од најефикасните вежби за зацврстување и оформување на задникот. Лесни нема, али ефикасни колку сакаш ;) Еве пример од како да изгледаат овие вежби
    http://www.youtube.com/watch?v=9vBqpj7a7mw

На Sunchild му/ѝ се допаѓа ова.
  12. marijamarija1988

marijamarija1988 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Едно прашање : Почнав со вежби за задникот , правам некаде околу 10 видови на сабајле две серии од по 20 и навечер истото, дали е доволно секој ден да зголемувам на 25 од секоја вежба? Инаку за оптеретување на мускулите немам гајле бидејќи ги имам правено вежбиве а и имам спортувано само што еве престанав а сега сакам редовно да правам со надеж за резултати.Што мислите ако секој ден зголемувам по 5 повторувања ќе има некои видливи резултати (на пример една недела) или е потребно да се вклучат и тегови? Фала.

13. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Јулијана,дефинитивно решив од утре овие вежби да ги правам,што ми даде линк. :)
    Само незнам на што да ги правам и на што да се качувам така.а инаку по колку пати отприлика треба да ја повторувам? :))

14. bulletbody

bulletbody Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    Ива, одлично што започнуваш со вежби. Можеш да користиш стол, скали ( прескокнувај една скала) или клупа. Ова е само една вежба што треба да ја внесеш во регуларниот режим на вежбање за да видиш резултати. Почни со 3 серии од 12 повторувања на секоја нога, и после една недела почни по 20 повторувања. Третата недела почни да држиш тегови во рацете. ПОгленди на мојот канал на јутубе има многу видео со најразлични вежби за целото тело. :)

15. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Цврст задник

Девојки како до цврст задник во најбрзо време...ме интересираат кои вежби ги правите,имате посебен начин на исхрана, дали спортувате, кои креми користите.. :)

16. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Цврст задник

Јас правам повеќе видови на вежби и одам на теретана, јадам риба, соја, пилешко месо, јајца.. и почнаа да се забележуват резултати и не само кај задникот туку и нозете. :)

17. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Цврст задник

ке можиш ли да ми кажиш на кои вежби се задржуваш?

18. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Цврст задник

Епа вака, обични вежби без тегови: чучњеви [​IMG], па оваа 3 серии по 12 пати на едната нога, прво исправена после ја свиткуваш до градите да ти дојде коленото[​IMG] .
    Па после на оваа справа без додавање на килажа ги правам чучњевите [​IMG] .. значи ќе се исправиш малку расчекорен став, ама малку, и железото год држиш на рамењата одзади да ти дојде, ќе ти покаже некој таму скоро секој ја прави таа вежба.
    И ќе навагаш така уште по некој вежби на youtube или некоја страна за повеќе резултати и тоа е се. :) :*

19. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Цврст задник

Јас ги вежбам бразил бат лифт и има резултати, не одма, ама веќе од 10 ден да. Вртам и орбитрек по 40 мин дневно, за исхрана сум повеќе на салати и месо. И треба да бидиш упорна

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Цврст задник

супер!! ке почнам да ги правам дома а и гледав нешто на јутуб. Јас пешачам 4-5 пати неделно, се движам мн, но во последно време некако мрзата ме јади:D.. сакам да го зацврстам задникот но и да го поткренам 8) ке пробам со вежбите, ке ги правам дома и секако ке внимвам на исхраната... фала девојки :*