Срам ми е да кажам .. ама има можеби 1 месец кај што не вежбам ништо. Затоа не можам да ти кажам за резултати, но си ветувам дека откако ќе се опоравам од несоницава поради која немам сила за ништо, ќе продолжам да вежбам. Мила ти направи ги, можеби на почеток ќе ти изгледаат премногу тешки, но после 2-3 пати мислам дека нема да имаш веќе проблеми. Пробај, немаш што да изгубиш.
Има некој што може со искуство да препорача некои ефективни вежби? И јас како вас, девојките погоре, имам проблем со внатрешниот дел од нозете... Овие од Синди можеби 2 недели има кај што ги правам, има ефект, видлив, но никако на овој дел што сум очајна да го ослабам.
Во последно време качив 2-3 килца. Сакам да ми препорачате квалитетни вежби за внатрешната страна на најгорниот дел од нозете.И по можност да биде некоја потешка и брзо да делува.Имам мотивација и не се откажувам од вежбање,ама ми требаат добри вежби за посакуваните резултати.Сега вежбам некои колку само да не го изгубам темпото дур не најдам соодветни вежби за мојата ситуација. Ви благодарам однапред.
Знае некој вежби за горниот дел на нозете, поточно пределот кај бутовите? Тенка сум како стапче, ама тој дел ми е многу опуштен, ми се тресе дури.
Имав пишано и порано во темава, ги правев вежбите од ова видео иако се наменети за задникот и по 4-5 пати мускулот кај бутовите ми беше многу стегнат. Почна и малку да се гледа, испакнат беше. Можеби на почеток ќе ти се тешки, затоа почни со по 1 рунда, потоа зголеми и 2ра и 3та. Со среќа. http://www.youtube.com/watch?v=_7fHGwLS8Y0&feature=fvst
Девојчици, еве ме мене пак тука .. со ново видео. http://www.youtube.com/watch?v=Um0zT1s8fPo Вчера ги правев вежбиве и тоа само една рунда, зашто ми беше прв пат. Не беа многу тешки, баш беа таман како за мене. А и се испотив премногу, за прв пат толку многу се испотив додека правев вежби. И тоа за нозе. Не ми се веруваше! Не ме болеа нозете вечерта воопшто, ама затоа сабајлето едвај станав од кревет. Најмногу ме болат страничните делови кај задникот (не знам како да објаснам) и внатрешните страни на бутовите. Од другите вежби кои се баш наменети за тој внатрешен мускул после правењето не ме болеа мускуливе, а од овие премногу, тек сега веќе се намали болката. Којзнае дали ќе успеев да станам ако го завршев цело видео .. Пробајте ги ако сакате, иако можеби ќе ве боли, нема да погрешите. П.С: Да се живи и здрави овие од ФитнесБлендер, прекрасни видеа со многу ефективни вежби прават. Алал да им е!
L-enna, да си ми здрава, жива и секогаш таква развежбана, инспирација си ми за вежбање, најискрено. Јас ги научив скоро сите вежби од тоа првото видео погоре и супер ми се, веќе си се привикнав, ама ми фали уште кондиција бидејќи се заморувам брзо. За резултати изминативе 2-3 недели што знам, може рано е, ама задникот ми е доста позатегнат, а гледам и мааалку поподигнат од што беше. Не дека имам којзнае колкав задник, ама ми беше таков таласест, растресен, сега е океј. Ќе работам уште на случајот, моментално се посветив на нозете - од горе до коленцата ми се бааги слабички и сакам малку мускул таму, па почнав да правам чучњеви. Првите 3-4 дена правев по 30, сега правам 40-45 и умирам веќе при последните 5-6, ама све за лепота, ќе издржам некако. И патем ме интересира за што сѐ се добри чучњевите?
Ааууу фала Мишелке, кој комплимент е тој за мене иако забушавам на велико. Туку кажи ми како успеваш толку чучњеви? Јас до 25 негде и ќе папсам, толку. Јас искрено се чудам како ми се направи толку брзо мускулче на бутовиве од тие Бразил БатЛифт. Мислам дека најмногу придонесоа првата вежба и последната вежба, нешто како со модифицирани чучњеви се. Инаку, дада Вики викат дека се најефективни за задникот, бутовите, страничните мускули кај стомакот и задниот дел од надколениците (ако сфатив добро). Гледав во темава кои видеа ги имам поставено, па еве други (иако вежбите можеби се повторуваат): http://www.youtube.com/watch?v=bF4DZd19Nus http://www.youtube.com/watch?v=suNj0eeFftw
Се привикнуваш лека-полека, еве јас веќе 20-25 правам без проблем, па пауза со некоја друга полежерна вежба, па пак 20 и истегнувам мускули, па останатите 5. Следниот ден нозе, бутови, тегне и боли, ама се трпи сѐ за лепота нели. И не правам секојдневно по толку, ама од старт ми се 30 задолжителни и варирам секој ден - денес 30, утре 35 и сѐ така накачувам по малце. Веќе штознам, две недели може редовно ги правам и добра сум, се привикнувам.
ОВА ВИДЕО Е НАЈДОБРО НА СВЕТТТ!!!! кога видов дека си го споделила и ги разгледав вежбиве ми изгледаа лесни, ама кога ги правев душава ми излезе зошто ги направив двете рунди и стварно немам појма колку пот излезе од мене, немаше суво делче на алиштата... ама вредеше, и планирам секој ден да ги правам вежбиве, имам мака со нозете ќе купам фармерки и одма ми се жулат меѓу нозе парче ми се прават... и онака сега имам многу време слободно па вреди! НЕМАТЕ ПОЈМА КОЛКУ ДОБРО СЕ ЧУСТВУВАВ КОГА СЕ ТУШИРАВ ! сите што имате слична мака како мојата, само овие вежби,здрава храна и ништо друго!
Не сум многу сигурна но можеш да пробаш: -потклекни такашто нозете ке ти бидат во агол помалку од 90 степени(значи остар ), стапалата паралелни, задникот вовлечен и стегнат. задржи повеќе од 2 мин. -пред себе постави столче на кое благо ќе се задржуваш,со едната нога малку ќе потклекнеш и со неа ке стоиш на прсти, а гругата ќе ја свиткаш назат (задржи 2 мин.) (пробај, вежбиве се за затегнување на мускулите на нозете...)
Значи секој ден ги правам тие од Синди, и овие Pilates, ма да вториве не целосно, дур гледам ТВ си се испружувам на кревет и ги правам тие што ги памтам. Нозете ми ослабеа во надворешните делови, ама листовите само добија некоја нова форма, а пак се дебели и си ги мраза! Мора да има некоја ЕФЕКТИВНА вежба за нив.. уф -.- Ајде, ќе ја пробам и оваа Јулијана од Лукс
Ги направив овие вежби за прв пат и ууубаво се испотив! Ги направив двете серии до крај! Среќна сум !
Ја прочитав цела тема и пак не знам што да правам. Нозете не ми се нешто дебели, ама имам вишок што ми смета + лабави ми се. Салце има во внатрешниот дел, не ми се спојува, ама го има. Целулит имам од задната страна скоро до колената. Е сега, низ темава прочитав дека прво треба да се ослаби салото, па да се зацвсртат мускулите. Прашањето ми е, дали можам да ги правам вежбите кои се низ темава без да постигнам спротивен ефект? Или сепак прво да барам нешто за да го стопам тоа салцето? И да, редовно пијам многу вода за да го снема целулитот, но нема некој посебен ефект