Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вежби за нозете

Дискусија во 'Фитнес' започната од WomanInLove, 7 декември 2009.

1. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Топењето сало со зацврстување/зајакнување на мускулот одат паралелно не чекаш едно по друго.

Ќе си одбереш неколку вежби за нозе што ќе ги правиш редовно (да речеме три дена вежбаш четвртиот ден одмараш) а истовремено ќе правиш кардио секој ден најмалку по пола саат (ако не си во кондиција ќе почнеш со помалку па постепено ќе зголемуваш) и ќе ја смениш исхраната за побргу да слабееш (во сало) што значи тестенини, бел леб, маргарин, масни и пржени храни, сувомеснати, газирани пијалоци и се што содржи бел шеќер ќе сведеш на најосновен МИНИМУМ. Друго смееш да јадеш ама не смееш да се прејадеш. Престани со јадење уште пред да се осетиш сита а треба така да јадеш што да можеш да трчаш после оброкот (теоретски) а така скоро никој не јаде :). Вимавај и да внесуваш доволна количина свежа храна - овошје и зеленчук и доволно протеин.

Убаво би бил да правиш вежби и за цело тело а не само за нозе но и само за нозе да правиш пак ќе симнеш салце :).

На Scar.Tissue и Bright им се допаѓа ова.
  2. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Имаше некој линк остаено за вежбите од Сидни Крафорд и нив ги вежбам веќе 2 и пол недели. Има резултати, а и не се многу тешки. Сакам да ги зацврстам нозете само

3. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.044
    Епа супер, има некои 2 месеци откако не јадам леб, газирано и сувомеснато никогаш и не сум внесувала.
    Со чоколадите намалив доста, а зголемив зелени салати.
    Ќе продолжам со вежбите и ќе ви пишувам резултати.
    Денес ми е трет ден како вежбам, чувствувам болка во мускулите веќе, па утре правам пауза. :)

4. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Целулитот ќе ми се намали ли со вежбањето? :?:
    Овие вежби планирам да почнам да ги правам,откако ќе не распуштат.

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Мене пак ми требаат вежби за внатрешниот дел од нозете.Со тој дел си имам мал проблем.Знаете оној дел од внатре малце подоле од препоните.Сакам тој дел да го зацвстам а и целите нозе.Бидејќи навистина е глупо листовите не ми се дебели -баш ми се слабички а од колено нагоре ми е подебело.Е овој дел сакам да го зацврстам да не ми се тресе. Кој знае некои вежби што можат да ми помогнат за 30 дена.(да се види разлика) се разбира со редовно вежбање-нека стави. Ќе му бидам благодарна. :)

6. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    ^^

И јас го имам истиот проблем,и јас барам начин да го зацврстам тој дел од нозете,ќе пробам со видеото погоре,а некој друг ако знае видео со вежби наменети токму за овој дел нека стави :)

7. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    за колку време може да се очекуваат првите резултати од секојдневно практикување на вежбиве???

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Кој знае да ми каже,дали со овие вежби( со секојдневно вежбање) ќе може да ми се намали бутот.
    На пример ако го измерам тој делот малку подолу од препоните од внатрешната страна на бутот ми е пример еве да речеме-54 цм.Ќе може тој дел да го ослабам и да го намалам вишокот ?
    Инаку јас почнав со вежбиве и ќе ви кажам каков резултат ќе има.

9. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    незнам, не најдов тема посебно за долниот дел од нозете, листовите.. ако има дајте ми линкче, а ако нема посебна ајде некој нека ми помогне . Многу сакам да си ги ослабам листовите.. премногу ме нервираат, не се ни дебели ни слаби и кога ќе стегнам или качам на штикли си имам обликувано мускулче да се рече, ама коа ќе се поминам силно со рака се познава целулит, што значииии тоа мора да се стопииииииииииии :devil: :devil:

10. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Не постои начин да го стопиш салцето или целулитот само на листовите така да ќе мораш за цело тело да земеш режим но има вежби за листовите кои уште поубаво ќе ти го обликуваат и ќе го зацврстат мускулот и препорачливо е да ги правиш ако сакаш стварно добар резултат :) .

Одење на прсти и исправање и спуштање на стопалото само на прстите се базични вежби за убави листови.

11. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    мхмм, фала :) јас мислев дека на пример со вежбање и трчање дека ќе го затегнам мускулот ама ќе ми остане во толкав обем, сварно ме нервира, многу сакам тенки и затегнати листови...

12. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Секако ќе го затегнеш но нема да ти се зголеми освен ако не земеш екстра мерки за мускулна маса што ти секако нема да ги правиш. Затегнати листови во секој случај но тенки никако, многу се поубави фино обликувани листови и во обем барем колку коленото, впрочем тоа е базата на која се држи цело тело и треба да си имаат и маса и облик и цврстина :).

13. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    па за обем се спогодивме, отприлика листот ми е колку коленото, ама сепак според мене морам да го симнам тоа сантиметарче целулит и таман.. инаку фала на помошта :)

На XMaN и Sara123 им се допаѓа ова.
  14. Dragon.Custom-Skopje

Dragon.Custom-Skopje Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
  15. mem3

mem3 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Devojki nozete od kolenata nagore koga odam kako da mi se tresat... koj vezbi da gi vezbam za da mi se zacvrstat i odprilika kolku vreme bi bilo potrebno za da se zacvrstat? :$ :) :*
    [mod-kirilica:17i1vl35][/mod-kirilica:17i1vl35]

16. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    еве ги моите нозе.
    не ми се смејте,него давајте вежби како да ги ослабнам пошо доволно ми се цврссти и имам мускули. :lol: :rofl:
    http://oi48.tinypic.com/2q3dibn.jpg

17. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Како да ослабнам во бутовите и кај колковите, што да правам...мн ми се дебели бутовите :worried:

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Чучевите(клекнувањата) ги слабеат бутовите(обемот на бутовите) или само ги зацврстуваат нозете?
    Ај разрешете ми ја дилемава, ми е страв мускул да не доставам, кај мускулесто па никакво да се направам. :^)

19. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    ^
    Мислам дека ги зацврстуваат. Јас уште од почетокот на летото секој ден по 50 чучњеви правам, и кладов мускулче. Според мене се за зацвсрстување :)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  20. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132