Имам за слабеење 5 кг секако, а можи и повеќе, кои вежби да почнам да ги правам? Најголем проблем имам со стомакот, морам до лето да бидам ослабена
Не се оптеретувај со килограмите, туку со обемот, тоа ти е мој совет. Ако почнеш со овие вежби, ќе ти се зголеми мускулната маса, што ќе придонесе за многу мало намалување или стагнација во тежината, но ќе приметиш како обемот на телото се намалува. Би ти ги препорачала 30 Day Shred. Наменети се за целото тело, а ако сакаш да посветиш поголемо внимание на делот на стомакот, тогаш има убави вежбички на Youtube - 6 Week Six-Pack. Мене ми беа тешки на почетокот, но повторно се навратив на нив и има одлични резултати.
Феминки јас мислам дека најголема грешка што правиме де тоа дека маесто да ослабеме прво па потоа да се затегнаме ние одман се факаме за стомачни, вежби за задник итн.. Верувајте за да ослабете најпрво треба да намалите од вишокот на сало. Најдобар начин да се ослободите од вишокот килогарми се кардио вежбите: зумба, аеробик, трчање а откако ќе ослабнете потоа грижете се за мускули и за зацрвстување, бидејќи во спротивно ќе бидете пак ,,полни,, со затегнаите големи мускули. Имам 3/4 килограми за слабеење и отако ќе ослабнам се префрлам на вежби за затегнување. Поздрав на сите
Комбинација од кардио вежби и strenght вежби е клучот. Конкретно ако ги видиш вежбите на Џилијан (30 day shred, ripped in 30, 6 week 6 pack) сите тие се кардио вежби во комбинација со strenght.
Девојки, може ли да ми кажете како точно се вежбаат 6 week 6 pack? Гледам дека има само Level 1 на youtube. Каде можат да се најдат другите и колку време треба да се вежба еден левел?
Јас 3 пати неделно правам вежби пилатес, па сакам да ве прашам кои вежби од овие да ги вметнам низ неделата за да ослабам??
Во зависност од колку имаш за слабеење моја препорака ти се ripped in 30 (кога имаш малку за слабеење ) и body revolution (за над 10 кг.).
околу 10 барем а може линк за body revolution??? неможам да го најдам... и дали овие се исто така за слабеење )
Мислам дека нема потреба од body revolution ( ќе мора да го симнуваш побарај низ темава мислам дека имаше поставено торент) вежбај го ripped in 30, а за ова погоре тоа се само кардио вежби ќе мора да ги комбинираш со вежби со тежина.
30 Day Shred Почнав минатата недела со овие вежби и искрено после не вежбање добри 2 години претешко ми е да ги направам сите и да издржам. Ме исцрпуваат потполно, но ми се допаѓа многу колку мотивира, и има навистина добри сетови вежби. Се надевам ќе успеам да издржам, да не се откажам
Јас ги имам правено и двете од неа, а сестра ми симнуваше преку торент и други и ги вежбаше и плус имаше програма за слабеење, јас се омажив и сега работиме на случајот и престанав, може нема врска тоа со вежбањето ама мене ми е сега тоа поважно а и не сум дебела па да слабеам А инаку многу се јаки вежбите, таман ќе се навикнеш нема да те боли ништо идеш на следно ниво и пак се те боли, кај мене имаше резултати, немав коцки на стомакот ама немав ништо виснато а рацете и нозете ми се стегнати За слабеење не ослабев ама во обем намалив, и мускулите тежат Само мора да се има дисциплина, кога ќе почнеш да тераш до крај а и не е многу 1месец по пола саат на ден и неделно еден ден паузс
https://www.youtube.com/results?search_query=jillian michaels no more trouble zones full workout Јас сакам ова да го вежбам. Ми треба само да зацврснам. јадам ок и доста количински ама сакам мускули. немам време ич и сакам од сабајле пред работа ама никако да почнам.