Вежби на Jillian Michaels

Дискусија во 'Фитнес' започната од infinity.and.beyond, 8 јануари 2013.

1. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    ^ Дишењето правило е мноооогу важно. Исто, ако си вежбаш дома, отвори прозорец (на кипер) да влегува воздух, инаку одма ќе снемаш кислород и ете зошто отежнато дишеш. Иначе и самата Јулијан нагласува ако не можеш, направи само 5 секунди пауза, па продолжи ;) Постепено ќе си способна сите вежби да ги правиш ;) Јас еве во 4тиот ден успеав сите склекови да ги направам! :D

p.s. Јас немам тегчиња, ама си наполнав 2 пластични шишиња од 1л со вода (скрос полни) и одлично ми се вклопуваат во вежбите. Исто можете да си наполнете шише од 0,5 л, ама со песок до горе ;)

2. Eci98

Eci98 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    6
    Денес ми е втор ден,супер се ја обожавам џилиан

3. whit3.cat91

whit3.cat91 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    И мене денес ми е 2 ден.. вежбам 10 минути на степер па се префрлувам на џилиан.. само некако ме плашти то шо сум мека како перница за 3 месеци ... дали би имало некој резултат..?

4. slash00

slash00 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    а второто ниво го нема на јутуб веќе :( отварам ама ми покажува нешто како демек видеото било преместено :(

5. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Еве ги овде сите 3 нивоа во 1 видео
    http://www.youtube.com/watch?v=KR7BK7jpu3M :D

6. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Незнаев дека има посебна тема.Јас кога имам време вежбам од видеото za six week,six packs и стварно прејако е :D Не само стомачните цело тело за пола саат го вежбаш :!:
    Само јас не сум сигурна дали секојдневно да го вежбам видеото секако и со други вежби за нозе,раце бидејки имам читано дека ако правиш се исти вежби телото ќе се навикне и вежбите нема да делуват :?:
    Хммм...:?:

7. Lanicka95

Lanicka95 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
  8. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Јас вежбам на ова виодео и можам да кажам дека не е само за стомачните има многу вметнато и вежби за нозе,раце,грб,кардио но сепак ако сакаш нешто за нозе би ти препорачала lunges,squats,wall sits, jumping jacks,jump squats,mountain climber :wasntme:
    https://www.youtube.com/watch?v=Vtb_jppp3Xo
    https://www.youtube.com/watch?v=oFlFZaGrmfA
    https://www.youtube.com/watch?v=suNj0eeFftw

9. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Јас ги имам вежбано и има ефект сигурно и не само на стомакот мада е фокусирано на стомакот сепак е и за нозете бидејќи во 90% од видеото се уклучени и нозете и малку и рацете :)

10. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Јас вежбам редовно, сакам малце да се здебелам а имам малце меше. Си имам чудна мака јас, да се здебелам а стомакот да го смалам. Планирам да си купам протеини, незнам дали е правилно или погрешно, ако пијам протеини да качам некое кило + секако вежбам, ќе го намалам стомакот. Незнам друго пошто стварно јадам, и после тренинг обавезно јадам, и јадам претежно здрава хранаа никако да се здебелам е**ти метаболизмот. Совет :?:

11. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Битно е да венсуваш повеќе протеини ама не само протеини туку и масти(пилешко) а за вежбите намали го кардиото и повеќе вежби за strenght

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Значи нема да згрешма ако си купам протеини (оние што ги пијат професионалните вежбачи) а кардиот вежбам само еднаш неделно и тоа 15 мин. само, кардиото мие само заради стомакот, нели подобро се симнува со кардио :?:

13. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Јас мислам да не купуваш протеини мислам дека треба да ги внесуваш по "природен пат" а не повештачки т.е таков тип на протеини.Јади повеќе овошје,зеленчук продолжи со таквиот тип на исхрана и се ќе си дојде на свое место. :) И ако веќе купуваш протеини советувај се со некого кој е компетентен за тоа немој да ги купуваш на своја рака

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pancake

pancake Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    27
    Левел 2 ден 1
    I think i'm gonna diee :worried:

15. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Тоа е чуство после добро сработена работа :D

На pancake му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    162.429
    Мојот фитнес ден (+ мотивации)

Едно прашање, од каде ги симнувате плановите за вежбање на Jillian Michaels?!
    Да ја пробам и неа.

17. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547

јас онлајн си ги вклучувам на јутуб.И јас сакам да си ги симнам некако ама незнам како :!:

18. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850

Лилит, ова се торенти за левел 1, левел 2 и левел 3. Не знам дали на овие мислиш. Бујрум:

http://kat.ph/jillian-michaels-30-day-shred-2008-level-1-dvdrip-xvid-fico-t6046331.html
    http://kat.ph/jillian-michaels-30-day-shred-2008-level-2-dvdrip-xvid-fico-t6046333.html
    http://kat.ph/jillian-michaels-30-day-shred-2008-level-3-dvdrip-xvid-fico-t6046336.html

Јас многу слабо кондиција имам. Не знам што да правам, мускулите ме болат од 15 минути кардио, после 2 дена не можам да одам. А за почетници се :tmi: Решив само да пешачам за почеток и онака си го шетам кучето, ќе потрчнувам со него во игра, белки ќе ми се подобри малку кондицијата и физичката сила.

На zhap4e и Lilit им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    162.429

Ги симнав. Ама... слаби се некако. И истото видео 30 дена? Едно мене ми дава. Јас мислев неколку планови за вежбање има за секој левл.

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421

Лилитке, не е истото видео 30 дена. Јас тоа што го симнав се три различни видеа од по пола саат и се три различни нивоа. Првото не е тешко, ама си бара напор. Второто дефинитивно не е за потценување, а до третото да бидам искрена немам стигнато, забушавам неделава. :$