Имаш паломи со шари, малку се помали шарите ама ќе изведеш нешто. Има по сите маркети. Ем 8-10 денари се, можеш да купиш неколку и едни салфети, таман
Леле ќе се отрујам.Не ми испаднаа и не. Јајцата крш,при варење 40тина јајца пукнаа,на 28 јајца убаво се фати бојата,другите бледи човече,живци со баба ми искинавме,нејќе бре и нејќе. Во сабота од сабајле пак ќе правиме,нема друго чаре
Mене јајцата ми излегоа С У П Е Р !!!!! Преубави се!!!!!Ги боев со боите-ПАЛЕТА ,ефтини се(7ден.)Боите се прекрасни-розе,Жолта,тиркизно плава,црвена.Оваа година ниедно јајце не ми пукна(ги варев на 2и во водата обавезно ставам сол)Многу сум срекна денес Поздрав до сите
Мене нешто ме зезнаа кристалите. Со баба ми се обидовме да направиме со кристали . Си викав убави ке испаднат арно ама не се фати бојата и скроз се расипаа .....
Конечно и јас завршив офарбав 25 јајца и само едно ми се скрши .Испаднаа преубави ! Подоцна ке ги сликнам па ке ставам сликички П.С. Украдов неколку идеи од ланските сликички од феминките
Мајка ми оваа година купила бели јајца и сега ич убаво не и фатија боја . Едвај чекав да ги исфарбаше па да си ги ставев на фемина, но ништо од бизнисот.
Мајка ми сабајлево бојадисала 5 црвени јајца, и многу се убави. Останатите ќе ги бојадисаме во сабота. Секоја година користиме од тие бои што се како капсули. Има црвена, жолта, зелена, плава, портокалова,а и ефтини се 20 денари, а супер излегуваат јајцата. Туку сега ми кажаа една успешна техника за украсување. Ви текнува на она со лакот за нокти што растваравме лак во вода и се прават кругови во водата, па потоа го брцнувавме ноктот и лакот се лепеше за истиот? Епа ете така исто, само наместо нокт, овој пат јајцето ќе го пропуштам во водата. Излегувале прекрасни јајцата. Баш ќе пробам во сабота.