Еве ги и нашите јајца, шарените Црвените се во посебна кошница ги немам сликано. Сама ги правев шарениве Со надзор од мајка ми секако На сликата се и дел од украсите за Велигден
Не знам за вас девојки али јас Палета на ја мењам за ништо на светот, се гордеам што се македонски производи... Еве и сликички:
Браво , многу убаво. Јас лани ги правев со декупаж и многу беа убави. Навистин оваа техника ги прави посебни. Браво!
Црвените јајца ги обоив на жолти јајца со Вaрзилото и Црвената боја на Палета, а желатинските јајца на бело јајце со Седефастиот Желатин исто на Палета...
И корпи правеше мама за јајцата Имаше околу 30тина и сите беа различни па еве само неколку да видите И уште неколку слики бидејќи 5 се максимум во едно мислење.
Дали некој знае каде ги има фломастерите за храна, како што има во постот на sadgirl21 на страница 25?
http://sezahrana.tumblr.com/post/49260857063/veligdenski-jajca-so-krugovi-vo-tri-boi вака се правеле со ластичињаа
Tace, jas gi saram jajcata so obicni flomasteri ili markeri, I luspata ne ja propusta bojata na jajceto. Barem lani taka ispadnaa
Slikata e od net, postirana e samo kako ideja za Veligden. Ako slucajno najdes takvi markeri, spodeli vo temava.
Food маркерите се за колачи, торти и општо за храна (која се јади), додека за јајцата може да се користат и обични фломастери, маркери и слично. Еве пример за што се користат food маркерите.